Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Handbollsfestivaler igång i Väst

Nu är det äntligen dags för 8-åringarna att få genomföra sina första Handbollsfestivaler. Handbollsfestival ska vara roligt för barnen, ett avdramatiserat första steg in i tävlingsverksamheten och gemensamhetsskapande mellan olika föreningar.

Helgen 12-13 november var första omgången för P8 av säsongens Handbollsfestival. Nu till helgen 19-20 november är det dags för F8.

En Handbollfestival är en träff där handbollslag från hela distriktet och olika föreningar bjuds in och samlas för att träna tillsammans och spela matcher mot varandra. Skillnaden från en vanlig handbollscup eller ett träningsläger är att lagen tillsammans värmer upp, tränar teknik och har en gemensam avslutning.

Syftet och upplägget med Handbollsfestivalen är att det ska vara ett avdramatiserat första steg in i tävlingsverksamheten där man mixar lek, matchspel och teknikträning.

- Tanken med att vi har gemensam uppvärmning, gemensamma teknikstationer och avslutningslek är dels att spelarena ska se varandra inte enbart som motståndare utan att man också kan vara kompisar och göra saker tillsammans, säger Jenny Granström, som jobbar med Handbollsfestival på Handbollförbundet Väst.

Förbundet tror dessutom att det en vinst med detta upplägg är att ledarna i samtliga deltagande föreningar hjälps åt att genomföra dagen vilket gör att även ledarna lär känna varandra och knyter kontakter utanför den egna föreningen. Förhoppningsvis gör det att kommunikationen och klimatet mellan dessa lag i framtiden kommer att gynnas.

- Responsen från föreningarna upplever jag är lite orolig/nervös innan första handbollsfestivalen är genomförd då det är ett relativt nytt upplägg men det jag hört efter helgens festivaler och efter förra årets festivaler är i princip odelat positivt – att barnen har en jätterolig dag och att ledarna tillsammans hjälps åt och får dagen att fungera!

Till mer information om Handbollsfestival och spelprogrammen för omgång 1 >>

Publicerad: 2022-11-17

Senast uppdaterad: 2022-11-24

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!