Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Vårens spelprogram fastställda

Nu är vårens spelprogram klara från storplan U9 till division 2. Dessutom finns omg 1-3 för minihandboll U9 publicerade.

Nu är vårens spelprogram klart och ni hittar alla spelprogram som spelas på stor plan från U9 – division 2 i serier och resultat. Till serier och resultat >>

Nedan följer nu en del information som är bra att läsa.

Matchändringar

 • Alla ändringar som ni nu behöver göra sker via matchändringsblankett. Vi kan hjälpa till med ändringar i vissa fall men inte de som ni ändrar för att laget inte kan. Kontakta oss om ni behöver veta.
 • Ta kontakt med motståndarlaget, kom överens om ny tid. Inga ungdomsmatcher får förläggas efter 2 april, (gäller alltså ej seniormatcher som ska vara avslutade tidigare, är ni osäkra så ta kontakt med jenny.granstrom@handbollvast.se )
 • Administratören i er förening gör en matchändring via TA systemet. Innan den skapas ska alla parter vara överens om den nya tiden. Alla föreningar behöver tänka på att man ska godkänna det man har kommit överens om i TA. Den förening som inte skapar ändringen måste godkänna innan den kommer inte till HFV för behandling.
 • Vi alla vill helst inte ha fler uppskjutna matcher nu så boka ny matchdag innan den aktuella matchdagen så att matchändring kan göras via TA.

Ni som redan nu har uppskjutna matcher, hitta lösningar med era motståndare och skapa matchändring i TA.

Innan ni ändrar en match är det bra att tänka till - Är det absolut nödvändigt att få matchen flyttad?

Man kan kanske låna spelare från en åldersklass under har eller åka till match med de antal spelare man har. Enligt regelboken får man starta match med 5 spelare, inte det roligaste men om man då har 7-8 spelare så kanske man ska åka på match istället för att flytta. Är man flera ledare behöver man inte flytta för att en ledare är borta.

Det är många personer och mycket runt omkring som blir berört när en matchflytt sker:

 • Det andra laget som egentligen inte vill flytta men går med på det föra vara snäll och för att man inte ska hamna i en situation där man själv kan få problem om man vill flytta någon gång. Man får lova att säga nej i de allra flesta fall.
 • En halltid som står tom om matchändringen kommer så sent så att den inte går att avboka vilket också medför extra kostnader.
 • Tillsättning av domare/funktionärer till matchen, dessa ska meddelas och ”någon” ska tillsätta nya på den nya dagen. Blir ändringen så sen som 24 timmar innan matchstart så ska laget som ställer in betala domar och funktionärskostnader även om matchen inte spelas.
 • Kostnader för själva matchändringen.
 • Man har anlitat föräldrar som ska stå i fiket och för att vara matchvärdar. Antingen blir det ingenting alls eller så får man stå och invänta nästa match. Inte så populärt.

Ja det finns säkert många fler konsekvenser av en matchflytt men det går inte att få med alla här. Men vi ber er i föreningen, släpp inte igenom alla ändringar utan ställ gärna lite motfrågor till era lag innan ni skapar matchändring i TA.

Ibland behöver man flytta och det säger vi ingenting om men vi vill att ni alla hjälps åt för att minska ner matchflyttningar.

Minihandboll U8-U9

U9 pojkar & flickor minihandboll, de programmen hittar ni enligt nedan

Till P9 >>
Till F9 >>

U8 pojkar & flickor minihandboll

Till P8 omg 1 >>
Till F8 omg 1 >>

P8 & F8 omgång 2 skickas ut för matchläggning onsdag 21 december till föreningarna och HFV kommer sedan att lägga ut dom på vår hemsida. Tills vidare så får ni följande information, F8 omgång 2 spelas 18-19 mars och P8 omgång 2 spelas 11-12 mars.

U9 pojkar & flickor på stor plan

Det blir nytt för denna klass som har valt att gå upp på stor plan nu efter jul, följande är det som gäller.

 • Speltid 2x20 minuter
 • Sänkt målribba
 • Utbildnings timeout
 • Spel 6 mot 6 (målvakt + 5 utespelare)
 • Bollstorlek 0 46–50 cm 250–300 g

Det saknas fortfarande lite. Det är några få matcher som ännu inte är på plats. Arrangerande föreningar arbetar på att hitta en lösning.

HFV:s tävlingspersonal tar nu lite julledigt från 22/12 och efter det är vi tillbaka lite till och från. Säkrast att mejla oss så svarar vi när vi är på plats.

Senior, minihandboll m.m. jenny.granstrom@handbollvast.se

Ungdomsserier m.m. towa.almqvist@handbollvast.se

Svenska cupen, ungdomsdispenser m.m. jukka-pekka.laine@handbollvast.se

Till kontaktuppgifter för övrig personal >>

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!