Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Tips på utbildningar från RF-SISU

RF-SISU Västra Götaland är klara med planeringen av utbildningar under januari - mars. Flera av dem riktar sig till tränare, ledare, idrottsföräldrar och aktiva och som vi gärna vill tipsa om.

Grundutbildning för tränare
Det första obligatoriska steget på RF-SISU´s tränarutbildning. Lär dig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och unga ska känna sig motiverade och få möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare. Vi går igenom vikten av att barn och unga rör sig på flera olika sätt och hur du gör en planering på träningsupplägg utifrån ålder och mognad.

18 jan + 11 feb, Göteborg. Anmälan Länk till annan webbplats. OBS! Utbildningen sker på engelska

7 feb + 25 feb, Göteborg. Anmälan Länk till annan webbplats.

3 mars + 18 mars, Borås. Anmälan Länk till annan webbplats.

8 mars + 25 mars, Skövde. Anmälan Länk till annan webbplats.

Akut omhändertagande vid idrottsskada
Få kunskap om akuta idrottsskador och grunderna i rehabilitering. Du lär dig hur du ska agera om skadan är framme för att förkorta rehabiliteringstiden och får öva praktiskt på akut omhändertagande.

5 feb, Vara. Anmälan Länk till annan webbplats.

9 feb, digitalt via länk. Anmälan Länk till annan webbplats.

25 feb, Göteborg. Anmälan Länk till annan webbplats.

7 mars, Tibro. Anmälan Länk till annan webbplats.

Tejpning
Få kunskap om hur och när du kan använda tejp i rehabiliterande syfte. Stor del består av att du får öva praktiskt på att tejpa.

5 feb, Vara. Anmälan Länk till annan webbplats.

25 feb, Göteborg. Anmälan Länk till annan webbplats.

Osynliga funktionsnedsättningar
Föreläsning som ger kunskap om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autism, men den tar även upp de barn som inte har en diagnos men som ändå kan få svårt att fungera på träningarna. Få hjälp med konkreta pedagogiska tips på hur ni kan lösa situationer som uppstår samt upplägg av träning.

7 feb, digitalt via länk. Anmälan Länk till annan webbplats.

Mens och träning
En föreläsning om hur menscykeln påverkar fysiskt och psykiskt. Ämnen som anemi till följd av riklig mens, avbrott i mens kopplat till träning, PCOS och humörpåverkan är ämnen som berörs under kvällen. Kvällen vänder sig till dig som är 15 år och äldre. Föreläsare är läkare på Sahlgrenska med stort intresse för ämnesområdet.

16 mars, digitalt via länk. Anmälan Länk till annan webbplats.

Kost för idrottande barn och ungdomar
En utbildningskväll för målgruppen idrottande barn och ungdomar samt deras ledare och föräldrar. Här får ni lyssna till en riktig expert och får chans att ställa era frågor om kost. Föreläsare är Patricia ”Pyri” Badh, leg. Dietist med specialisering inom kost och idrott från Internationella Olympiska Kommitténs 2-åriga utbildning.

23 mars, digitalt via länk. Anmälan Länk till annan webbplats.

Idrott, elitidrott och hjärtat med Mats Börjesson
Professor Mats Börjesson är idrottskardiolog och bedriver forskning inom fysisk aktivitet och hälsa och idrottsmedicin/kardiologi. Han har medverkat vid flera stora mästerskap som lagläkare för svenska damfotbollslandslaget. Föreläsningens innehåll: Bakomliggande nyttan med fysisk aktivitet - Fysiologisk anpassning till idrottande hos: Barn och ungdomar, Motionsidrottare och Elitidrottare - Eventuella risker ur ett hjärtperspektiv - Rekommendationer för hjärtscreening för unga idrottare och för äldre idrottare.

24 jan, digitalt via länk. Anmälan Länk till annan webbplats.

Frisk och Fri - Ätstörningar inom idrotten
Under 2 timmar får du som ledare och vårdnadshavare grundläggande kunskap om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap. Du får information om ätstörningsdiagnoser och varningstecken samt hur du kan bemöta en eventuellt drabbad idrottare och hur du genom ditt ledarskap kan förebygga att någon drabbas.
24 maj, digitalt via länk. Anmälan Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-01-10

Senast uppdaterad: 2023-01-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!