Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Jämställd seriestruktur inom Handboll Väst

Handboll Västs tävlingskommitté har påbörjat ett arbete för att inom några år ha en jämställd seriestruktur. Första steget för säsongen 2023-2024 blir förändringar i damer division 2.

Handbollen är i många delar en jämställd idrott. Men vi har fortfarande ett arbete att göra för att nå hela vägen fram. Ett led i det arbetat är att nå en jämställd seriestruktur på dam- och herrsidan.

Inom HFV skiljer sig seriestrukturen i dagsläget åt. Bland annat är division 3 lägsta serien på damsidan medan vi på herrsidan har division 4 som lägsta serie. HFV:s tävlingskommitté har nu påbörjat ett arbete för att om några år kunna ha en jämställd seriestruktur.

Den första konkreta förändringen på vägen mot en jämställd seriestruktur är att damer division 2 ska bantas från dagens 18 lag till 12 lag (likt herrarnas division 2). För säsongen 2023-2024 innebär det att vi kommer att spela damer division 2 som en rak serie med det antal lag som kvalificerat sig för nivån. Antalet lag som i Dam 2 Väst kan variera mellan 14-17 lag beroende på upp- och nedflyttningar samt om B-lag som inte får gå upp i division 2 vinner division 3-serier.

Publicerad: 2023-02-28

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!