Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Gå med i en prideparad för inkludering och öppenhet

Under 2023 arrangeras prideparader runt om i landet. Representera handbollen och gå med du med!

Över hela landet arrangeras prideparader för inkludering och öppenhet. Här hittar du ett kalendarie över alla parader. Länk till annan webbplats. Gå med du med!

West Prideparad i Göteborg

Följande text är hämtad från rfsisu.se (Västra Götaland).

West Pride arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Inför varje års Pridefestial lyfter West Pride därför ett aktuellt ämne för HBTQI-personer. Temat för festivalen 2023 är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”.

Välkommen att representera er förening i Pride-paraden den 10 juni. Oavsett om ni blir en person, 5 personer eller 100 personer från föreningen som går med idrotten i Pride-paraden - anmäl er förening här. Länk till annan webbplats.

När ni anmält er skickar vi (RF-SISU) bilder som ni kan använda för att berätta om föreningens deltagande i paraden i era sociala medier. Vi kommer även att kunna erbjuda regnbågsflaggor att använda i paraden.

Samling 10/6, klockan 12.00 vid parkeringarna vid Chalmers (Gibraltargatan). Paraden avgår 13.00.

RF-SISU hjälper i dialog med West Pride till att samordna idrottens deltagande i paraden i år. Vi tillhandahåller 1000 regnbågsflaggor och 500 armbindlar på plats. Gå gärna i föreningskläder och var kreativa med hur ni vill deltaga (föreningsflaggor, banderoller, visa upp er idrott och förening).

Pride-park
Vill er förening arrangera inkluderande prova-på-aktiviteter i Pride-park några timmar under West Pride, 5-11 juni? Kontakta Emma Damne på emma.damne@rfsisu.se.

Läs mer på rfsisu.se. Länk till annan webbplats.

Mer info om West Pride
Besök West Prides hemsida Länk till annan webbplats. om du vill läsa mer om Pride-veckan i Göteborg.


Publicerad: 2023-04-26

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!