Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Mikaela Johansson, förbundskapten damlandslaget beachhandboll

Damlandslaget i beachhandboll tränade i Stöpen

I mitten av maj var det svenska damlandslaget i beachhandboll på plats i Stöpen och genomförde två träningspass på den nya beachhandbollsplanen.

Rent geografiskt ligger Stöpen strax norr om Skövde och är hemvist för bl a handbollsklubben Country. Sedan förra året finns en beachhandbollsplan i anslutning till idrottshallen.

Förbundskapten för damlandslaget är Mikaela Johansson. Hon har ett förflutet som spelare i Skövde HF och tyckte det var kul att få komma tillbaka och nu få visa upp beachhandboll. Damlandslaget tränade två träningspass inför en stor nyfiken publik. Sista delen av träningen fick en yngre träningsgrupp från HK Country vara med och känna på hur det är att träna på landslagsnivå.

Efter träningspassen i Stöpen fortsatte damlandslaget till Trollhättan för att spela två träningslandskamper mot Norges och Sveriges U17-landslag, som förbereder sig för U17-EM i Turkiet i sommar.

Damlandslagets mål är att nå EM-kvalet som startar under nästa år och därifrån lyckas ta sig hela vägen till EM-slutspelet om två år.

Här kan du lära dig mer om beachhandboll >>

Här kan du följa landslagen i beachhandboll >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-06-01

Senast uppdaterad: 2023-06-01

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!