Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Anmälan öppen till tema 1 - spelarutbildning för spelare födda 2009

Helgen den 21-22 oktober är det äntligen dags för tema 1 i spelarutbildning 2.0 för spelare födda 2009. Anmälan är nu öppen till och med 1 oktober.

Nu är det äntligen dags att öppna anmälan för Tema 1 i Spelarutbildning 2.0 för spelare födda 2009 i Handbollförbundet Väst - denna säsongs första tillfälle där upplägget är i form av en längre träning! Alla spelare som vill är välkomna att vara med på denna utbildning. P09 har Tema 1 på lördagen den 21 oktober och F09 har på söndagen 22 oktober.

Syfte

Svenska Handbollförbundets Spelarutbildning 2.0 ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J-, U- och A-landslag. Syftet med spelarutbildningen är att utbilda och utveckla ungdomsspelare, att ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Väst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildning, inte på selektering. Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Alla spelare får vara med oavsett nivå.

Gruppindelning

Efter att vi fått in anmälningarna görs en gruppindelning där vi blandar spelare från alla lag med fokus på att alla ska ha rimliga avstånd att resa. Dock kommer man som spelare aldrig vara ensam från sin förening – med undantag om det bara är en spelare anmäld från samma lag.

Vad händer efter det?

Efter gruppindelningen är gjord får spelarna reda på var de ska åka för sin utbildning. Detta får man cirka en vecka innan. Då kommer det även komma mer information om allt kring utbildningen. Redan nu kan vi säga att varje spelare ska ha med en märkt boll till träningen och någon form av tröja med klubbemblem. Man ska även sätta på sig en namnlapp på sin tröja för att underlätta för instruktörerna - till exempel vanlig vit coachtejp med sitt förnamn skrivet.

Tema 1

Teknik- och taktikträning – individuell försvarsteknik
Målvaktsträning – grunder
Idrottsfysiologi – atletisk träning - koordination, balans och rörlighet

Informationsmöte

Den 16 september håller vi ett digitalt uppstartsmöte där vi kommer att informera om strukturen och innehållet i spelarutbildningen. Till mer information och anmälan >>

Anmälan

Spelaren eller målsman anmäler spelaren i fråga och betalar direkt vid anmälan.

Till anmälan för P09, 21 oktober >> Länk till annan webbplats.

Till anmälan för F09, 22 oktober >> Länk till annan webbplats.

Avgift – 120 kr
Sista anmälningsdag – söndagen den 1/10

Återbud – lämnas till Handbollförbundet Väst via länken: https://forms.gle/BsBuGau6nfguBAny5 Länk till annan webbplats.

Återbud som lämnas in på rätt sätt – via länken – fram till en timme innan träningen får full återbetalning.

Kläder

Är du intresserad av att köpa kläder från Handbollförbundet Väst? Då kan du göra det via Stadium. Till Handboll Västs Stadium shop >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-16

Senast uppdaterad: 2023-08-21

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!