Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Ordförande Mattias krönika om det nya tävlingssystemet

Runt om i landet pågår en systemomställning där hela handbollens tävlingsverksamhet ska in i Profixio. Detta kräver målmedvetet jobb och tålamod från oss alla.

Bästa handbollare,

Hoppas att ni alla har haft en fin sommar och fått njuta av allehanda upplevelser såväl inom som utanför handbollen.

Det ska egentligen dröja någon vecka till min nästa krönika, men känner att det är på sin plats med några utvalda rader just i detta nu.

Runt om i landet pågår en systemomställning där hela handbollens tävlingsverksamhet ska in i Profixio. Jag har sett några glimtar av det, och det jag uppfattat verkar vara ett lyft på flera sätt. Som så ofta är dock ett systembyte en enorm påfrestning för en organisation. Oaktat om det går bra eller om det dyker upp buggar, så finns det per automatik en naturlig frustration för alla användare när man inte hittar saker där man tycker de borde vara, när man inte omedelbart greppar alla funktioner eller när man saknar relevant information.

Just nu sitter ett större antal tjänstepersoner i handbolls-Sverige och jobbar frenetiskt för att få all fakta, all information och alla vitala pusselbitar på plats för att tävlingssäsongen ska kunna rulla igång. Jag vill just nu stämma upp i en hyllning för dem, och hoppas att de känner stödet i sitt dagliga jobb. Utan att vi som befinner oss utanför kontor och kanslier ser det, så är det verkligen fokuserat högtryck och målmedvetet jobb utöver det vanliga som utförs.

Jag är helt övertygad om att vi steg för steg kommer att få rätt information och upptäcka fördelar och möjligheter med det nya systemet, men jag hoppas också att vi gemensamt kan ha lite tålamod medan helheten växer fram.

Allt gott till er alla och jag ser verkligen fram emot en ny handbollssäsong!

Karlstad den 21 augusti 2023

Mattias Nord, Ordförande Handbollförbundet Väst

Publicerad: 2023-08-21

Senast uppdaterad: 2023-08-23

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!