Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

ett bildkollage. till vänster en bild över publiken inne i scandinavium klädda i gult, i mitten en man som håller i en handboll och har på sig en hoodtröja som det står Väst. till höger en glad handbollsspelare tjej som sträcker händerna upp i luften och har sverigetröja på sig

Ordförandes krönika: Ta vara på möjligheterna med ett VM i distriktet

I månadens krönika från vår ordförande Mattias Nord skriver han om de möjligheter som ännu ett VM i närområdet i år innebär och hur man som förening kan ta tillvara på det.

Bästa handbollare,

Slutet av oktober när de här raderna mödosamt plitas ner tangent för tangent, och i stunden så ska Tomas Axnér strax presentera sin uttagna trupp inför det hemma VM vi står inför. Drömmar förverkligas, förhoppningar grusas och en rad debatter startas i soffor, fikarum och på sociala medier i samma stund som namnen på spelarna räknas upp. Spelarna som iklädda gult och blått ska fylla Scandinavium och tända hela nationens hopp om framgångar, historiska segrar och gyllene medaljer. Spelarna som ska gå genom rutan och bli folkhemsfavoriter och barnens idoler.

Det här är ett unikt och gyllene tillfälle för alla oss i distriktet Väst att ta nya kliv på alla områden och sätta ett så starkt avtryck inom alla våra verksamhetsområden att vi ser effekterna av det i många år framåt. För andra gången under ett och samma år ska ett världsmästerskap spelas i vårt eget geografiska härad, och även om jag inte är en kalenderbitare så vågar jag påstå att det är unikt och något som inte kommer att ske igen inom rimlig framtid. Det är här och nu vi kan smida när handbollsglöden är hetare är någonsin, när minnena av Stad i ljus och gulklädda läktare tänder nya eldar, när kamperna är som hårdast och segerjublen vrålas ut på högsta volym så att ingen människa med ett uns av sportintresse kan förbli oberörd.

Det är här och nu vi kan dra nytta av medieintresset och handbollspulsen när vi ska göra skolbesök och locka aktiva till vår sport. Låt kidsen leka Roberts, Dano och Mellegård på träningarna. Spela ett eget litet VM som höstavslutning och dela ut medaljer. Kör VM träningar i gult och blått, och träna på segergester. Kanske kan barnen i den nystartade handbollsklubben i Säffle få en extra kick när ortens nya sport kablas ut i rutan och drömmarna om att själv få dra på sig landslagströja börjar spira. Ta med hela laget och gå på matcherna eller varför inte skapa extra klubbkänsla genom en VM resa? Samla ett gäng hemma i TV soffan och jubla vid varje blågult mål så man fortfarande hittar popcorn under soffan framåt midsommar. Eller varför inte ta ett lite annorlunda grepp och studera domarna under en match? Hur agerar världens bästa domare på planen och vilka vill bli som dem?

Möjligheterna är oändliga och det är verkligen en ynnest för oss i Väst att få ha detta smörgåsbord av högklassiga upplevelser inom räckhåll. Jag hoppas att det gör oss starkare än någonsin och att det bidrar till att Handbollförbundet Väst och alla våra klubbar stärker sin position för många år framåt.

Förutom VM så finns det mycket annat i detta nyhetsbrev på temat inspiration som händer i distriktet. Sverigecupen genomförs och dit skickar vi ett helt gäng ambitiösa ungdomar för att få chansen att utbildas och utvecklas i ännu ett steg. Vi har haft en mycket lyckad Hand the Ball-dag i Angered och hoppas sudda ut en av våra vita fläckar och HPO trummar vidare med samma energi.

Avslutningsvis så återvänder jag dit jag började och till Tomas Axnér, och tipsar om det ledarsymposium som arrangeras efter årsskiftet i Skövde. Dit kommer Axnér och håller bland annat ett praktiskt pass. Vem vet vad han då kan berätta om VM?

Allt gott!

Mattias Nord, Ordförande Handbollförbundet Väst

Till nyhetsbrevet - oktober >> Länk till annan webbplats.

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev? Anmäl dig här >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-08

Senast uppdaterad: 2023-11-08

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!