Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Utmärkelser 2023-2024: Årets ledare - Emma Öberg

Handbollförbundet Väst delar årligen ut utmärkelser för att hedra framstående insatser inom handbollen. En av utmärkelserna är årets ledare. Priset har till ändamål att belöna handbollsledare i Handbollförbundet Väst, som under året eller under ett antal år fört handbollen framåt genom ett hedersamt agerande.

"Årets ledare" utses av utbildningskommittén i Handbollförbundet Väst. Utmärkelsen säsongen 2023-2024 går till Emma Öberg.

Grattis Emma till utmärkelsen som Årets ledare!

Vad betyder den här utmärkelsen för dig?

Jättemycket givetvis! Är väldigt kul att få den här utmärkelsen & speciellt den fina nomineringen!

Vad har du för handbollsbakgrund?

Jag började spela handboll som 6-åring i Torslanda HK, spelade tills jag blev junior då jag la skorna på hyllan och började satsa på att vara domare istället. 2015 flyttade jag mig till sidan av planen och blev ledare istället.

Hur kom det sig att du valde att bli ledare?

Jag hade en kollega på jobbet som tidigare varit ledare i Torslanda HK som började prata om att hon tyckte att jag skulle passa bra som ledare eftersom att jag jobbar med barn och älskar handboll. Efter lite övertalning hade jag möte med dåvarande klubbchef och sen var jag fast. Har sedan dess varit ledare i Torslanda där jag följde pojkar 05 tills dom blev juniorer och har sedan varit med som tränare i P16-15.

Vad har du för ledaruppdrag idag?

Idag är jag ledare för P16-15 och även P2010 som kommer att vara mitt nya lag under nästa säsong.

Jag är även med som ledare i spelarutbildningen för Handbollsförbundet Väst.

Vad är det roligaste med att vara ledare?

Det roligaste med att vara ledare är alla fantastiska spelare man får träffa både i klubben och ute bland alla spelare jag får möta som ledare i spelarutbildningen.

Att få vara med och utbilda och se hur alla utvecklas som både spelare och individer.

Hur tänker du ditt uppdrag framåt?

Jag ska börja i ett nytt lag med nya spelare och tränarkollegor. Ser framemot att lära mig massor av nytt tillsammans med dom och fortsätta att gå utbildningar för att kunna stärka mitt ledarskap och kunnande.

Varför tycker du att man ska bli ledare?

För att de är fantastiskt roligt! Att få vara med alla dessa spelare och få chansen att påverka i deras liv. Älskar man sporten, så borde man absolut hoppa på som ledare!

Förutom äran får Emma bidrag till en av Svensk handbolls tränarutbildningar.

Motivering till utmärkelsen

Emma Öberg har visat ett extraordinärt engagemang för handbollen, som ledare/tränare i sitt klubblag men även för HF Väst som en dedikerad tränare i våra spelarutbildningar under flera år. Hon har, genom sitt ledarskap, förmågan att inspirera och utveckla sina spelares färdigheter, motivation och samarbete.

Genom att bryta igenom i en traditionellt mansdominerad roll som tränare, fungerar hon som en förebild, inte bara för unga tjejer utan för alla inom sporten. Stipendiet skulle möjliggöra för henne att vidareutveckla sina färdigheter genom ytterligare utbildning, certifieringar och deltagande för nästa träningsnivå.

Genom att stödja hennes väg framåt, investerar vi i framtiden för handbollen. Hennes drivkraft och ledarskap har potential att höja standarden inom tränarskap, inspirera nästa generation av spelare och tränare, och bidra till sportens fortsatta tillväxt och framgång.

Att tilldela detta stipendium till henne är inte bara ett erkännande av hennes nuvarande engagemang för handbollen utan också en investering i sportens framtid och i de liv hon kommer att beröra och inspirera genom sitt arbete och ledarskap.

Relaterad information
Läs mer om utmärkelser inom Handbollförbundet Väst >>

Årets handbollare - Pelle Höij >>
Årets domarpar - Rasmus Källerfelt och Eldin Bitic >>
Årets förening - HK Country >>

Publicerad: 2024-05-31

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!