Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Utmärkelser 2023-2024: Årets förening - HK Country

Handbollförbundet Väst delar årligen ut utmärkelser för att hedra framstående insatser inom handbollen. En av utmärkelserna är årets förening. Priset har till ändamål att belöna förening, i Handbollförbundet Väst, som under året eller under ett antal år fört handbollen framåt genom ett hedersamt agerande.

"Årets förening" utses av Föreningsutveckling- och rekryteringskommittén i Handbollförbundet Väst. Utmärkelsen säsongen 2023-2024 går till HK Country. Vi har pratat med Eva-Maria Forsberg, ordförande i HK Country.

Grattis HK Country till utmärkelsen som Årets förening!

Vad betyder denna utmärkelse för er som förening?

Att få utmärkelsen Årets handbollsförening betyder mycket för HK Country- det är stort på riktigt. Att vi av alla handbollsföreningar i Väst blivit utvalda för det arbete som vi gör. Det visar att vårt arbete är viktigt och åt rätt riktning.

Hur kommer det sig att ni började med ert fokus på samhällsengagemang?

Att vi började med samhällsengagemanget beror på att HK Country är inte bara en klubb som lär ut handboll utan vi är med och fostrar morgondagens vuxna. Att vi som förening är med och ger verktyg för våra barn, ungdomar som de kan ta med sig ut i livet. Några verktyg som vi ger är värdegrundsarbete, mentalträning, kostföreläsningar mm.

Vem var det som tog initiativet, enskild person eller styrelsen osv?

Samhällsengagemanget har fått växa fram genom att vi jobbar med värdegrund, partnerskap, föreningskänsla mm. Hela föreningen bidrar till samhällsengagemanget samt våra partners som hjälper oss på vägen.

Vi har även förstått att ni aktivt valt att vara en breddförening (som en plantskola). Hur och varför bestämde ni er för detta?

HK Country är och har alltid varit en plantskola till elitklubbarna i stan och det är många duktiga spelare som kommit ifrån oss. Men nu har vi även blivit en klubb som man kommer till.

Hur har era inriktningar påverkat er som förening, någon större skillnad i antal aktiva eller på annat sätt ni märkt skillnader?

Föreningen mår idag bra och vi växer. Vi har nu ett juniorlag och ett damlag, det har vi inte haft på många år. Samt att vi får in stora kullar nedifrån, det är jätteroligt. Det ligger mycket arbete bakom att komma hit och vi är inte i mål ännu.

Vad är er plan framöver, har ni något nytt i sikte eller mest fortsätta på den inslagna vägen?

Vi kommer att fortsätta att ge våra ungdomar verktyg för att ta med sig in i vuxenlivet och vi kommer att fortsätta att jobba med vårt mantra - Så Många Så Länge Som Möjligt.

Viktigt när en förening går bra att faktiskt stanna upp och tänka vart ÄR vi på väg och VART ska vi.

Vi hoppas också att fler vill vara med oss på vår häftiga resa som precis har börjat för det vi gör i HK Country Är Viktigt På Riktigt.

Något övrigt du vill tillägga?

Jag som ordförande är så stolt över vår förening - stolt över ledarna, våra spelare och våra föräldrar. Samt alla de som bidrar runt HK Country med sin tid och sina idéer. Vi gör detta tillsammans och det tror jag är en framgångssaga. Jag hoppas att fler får eller tar möjligheten att jobba runt eller i en förening för den energi som det ger är oemotståndlig och vilken resa man får vara med på, Jag är en av de lyckliga som får jobba med att ge barn/ungdomarna verktyg för framtiden.

Motivering till utmärkelsen

Årets idrottsförening har under det gångna året inte bara utmärkt sig genom prestationer på idrottsarenan utan även för sitt enastående engagemang och positiva inverkan på samhället. Med ett starkt fokus på både samhällsengagemang och sportslig utveckling har föreningen blivit en central del av sitt lokala samhälle och en förebild för andra idrottsklubbar runt om i landet.

Genom små medel, innovativa projekt och program har föreningen lyckats inkludera en bredare grupp av människor i idrottsaktiviteter och främjat en hälsosam livsstil. Deras initiativ för att fostra morgondagens unga vuxna och stödja ungdomars utveckling både inom och utanför idrotten har varit särskilt imponerande, vilket har resulterat i ökat medlemsantal och fler lag i serier.

Men det är inte bara inom idrotten som föreningen har skapat avtryck. Deras sociala ansvarstagande och engagemang, dels genom gemensamma resor, samarbete med företag inom mental träning och klubbdagar har gjort dem till en oumbärlig förening i sin region. Genom att ensam genomföra klasshandbollen i Skövde, med 1100st deltagande elever har de visat att deras stora engagemang och sponsring från lokala företag att idrotten kan vara en kraftfull motor för samhällsengagemang.

För deras prestationer på och utanför idrottsarenan, deras dedikation till att främja en hälsosam livsstil och deras positiva påverkan på samhället i stort är det med stolthet vi utser HK Country till årets idrottsförening.

Relaterad information

Läs mer om utmärkelser inom Handbollförbundet Väst >>

Årets handbollare - Pelle Höij >>
Årets domarpar - Rasmus Källerfelt och Eldin Bitic >>
Årets ledare - Emma Öberg >>

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-05

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!