Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Utmärkelser 2023-2024: Årets funktionär - Arvid Lohn

Handbollförbundet Väst delar årligen ut utmärkelser för att hedra framstående insatser inom handbollen. En av utmärkelserna är årets funktionär. Priset har till ändamål att belöna en funktionär alternativt ett funktionärspar i Handbollförbundet Väst, som under året eller under ett antal år fört handbollen framåt genom ett hedersamt agerande.

"Årets funktionär" utses av domar- och funktionärskommittén i Handbollförbundet Väst. Utmärkelsen säsongen 2023-2024 går till Arvid Lohn.

Grattis Arvid till utmärkelsen som Årets funktionär!

Vad betyder den här utmärkelsen för dig?

Att få utmärkelsen som Årets Funktionär betyder väldigt mycket för mig. Det är en bekräftelse på att jag gör ett bra jobb som funktionär. Den gångna säsongen har varit rolig och mycket lärorik. Att få avsluta denna säsong med en utmärkelse är väldigt roligt och betyder otroligt mycket!

Vad har du för handbollsbakgrund?

Jag började spela handboll vid 6 års ålder i Kungälvs HK. Jag testade alla möjliga positioner men upptäckte snabbt att målvaktspositionen var roligast.

Hur kom det sig att du valde att bli funktionär?

När alla ungdomslag i föreningen skulle gå en domarkurs för att bli föreningsdomare, kände jag att det inte riktigt var för mig. I stället ville jag göra något annat. Jag undersökte om det fanns någon utbildning man kunde gå för att sitta i sekretariatet. Jag kände då att jag ville testa och se om detta var något för mig, vilket jag skulle ha rätt i. Det var jätteroligt!

Vad har du för funktionärsuppdrag idag?

Jag sitter på alla möjliga matcher från Dam- och Herr 3 matcher upp till Dam- och Herr 1 matcher inom HF Väst.

Vad är det roligaste med att vara funktionär?

Det roligaste med att vara funktionär är nog att man får träffa en massa nya människor, lag och domare, samt titta på mycket handboll.

Hur tänker du ditt uppdrag framåt?

Jag vill fortsätta utvecklas, lära mig så mycket som möjligt och samla på mig så mycket erfarenhet jag kan. Sedan förbättra mitt samarbete med min kollega Naaz. Ser fram emot att anta nya utmaningar tillsammans och utvecklas ännu mer nästa säsong.

Varför tycker/rekommenderar du att man ska bli funktionär?

Som funktionär får man en otrolig gemenskap med andra handbollsintresserade, lag och domare. Man får titta på mycket handboll och utvecklas som person, samtidigt som man skaffar många nya vänner. Om du vill engagera dig inom handbollen men känner att domarrollen inte är rätt för dig, bli funktionär! Jag lovar, det är jätteroligt!

Förutom äran får Arvid 2500 kr per person i form av utbetalning som arvode.

Motivering till utmärkelsen

Han var målvakt, sadlade om och blev funktionär innan han ens fyllt 20 år. Han är en mycket duktig funktionär som behärskar både att vara tidtagare, sekreterare och inte minst spelet som är en oerhört viktig del i dagens snabba handboll. Han är alltid hjälpsam, sitter på de matcher han blir tilldelad och är en god kamrat. Detta vittnar bara det om att alla som suttit i sekretariatet med honom någon match, vill gärna gör det igen.

Vi behöver unga funktionärer, precis som vi behöver unga domare så att vi kan trygga framtiden inom kåren.

Relaterad information
Läs mer om utmärkelser inom Handbollförbundet Väst >>

Årets handbollare - Pelle Höij >>
Årets domarpar - Rasmus Källerfelt och Eldin Bitic >>
Årets ledare - Emma Öberg >>
Årets förening - HK Country >>

Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-14

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!