Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

en blå bakgrund med hfv logga uppe till vänster och texten står godkänd, härmed intygas att följande spelare har genomgått handbollsprovet

Handbollskortet

Som förenings ledare/tränare har vi ett stort ansvar för hur vi tar hand om och fostrar våra barn och ungdomar i föreningslivet. En av de viktigaste frågorna är hur vi skapar värderingar och normer som gör att vi trivs och har roligt tillsammans samt att vi behandlar varandra med respekt. Detta gäller inte minst förhållningssättet till våra domare. Vi har idag problem med att behålla många av de nya domare som börjar döma. Ett av de skäl som ofta anges är att man får mycket kritik och lite beröm.

Första års hel plans spelare (för säsongen 2023–2024 pojkar och flickor U10 (födda 2013), kommer att genomgå ett test för att få HANDBOLLSKORTET. Testet handlar om etik och moral där barnen skall svara på frågor om hur de tycker att man ska uppföra sig på och utanför planen och gentemot varandra.

I år har vi sett över frågeställningarna vilket förhoppningsvis nu gör att frågorna känns mer bekväma för barn, ledare & målsman.

Hur genomförs testet?

Varje förening bestämmer själv hur man lägger upp det med sina spelare och i vilken utsträckning föräldrar deltar. Lämpligt kan vara att först ha en diskussion med spelarna och därefter göra testet. Efter att man besvarat frågorna får man ett HANDBOLLSKORT som bekräftar att man är godkänd. Alla som gör testet blir godkända. Ni skickar in en sammanställning till oss på hur många som genomfört det (svaren behåller ni in ert lag)

Alla föreningar ska ha genomgått testet innan 15 februari, 2024.

Frågorna finns i en fil som även skickas ut till föreningarna. Ni skickar in en sammanställning till oss på hur många som genomfört det (svarsblanketterna behåller ni in ert lag). Detta gör ni genom en redovisningsblankett. Efter genomförandet skickar ni den till towa.almqvist@handbollvast.se

Därefter skickas Handbollskortet ut till er förening.

Till frågorna >> Word, 52.5 kB.

Till redovisningen >> Word, 47 kB.

Handbollförbundet Väst tävlingskommitté har tagit ett beslut att alla ska genomföra testet i sina föreningar för U10 då man ser en stor vinning genom att tidigt prata om frågorna om hur vi är mot varandra på och utanför plan. De föreningar som inte skickar in en redovisning på att detta är genomfört får ett böters belopp på 3 000:-

Ett belopp som vi hoppas att vi inte ska behöva skicka till någon. Vi tror på att Handbollskortet är en bra sak och hoppas att ni alla går igenom det med era barn och sen skickar in redovisningen.

Publicerad: 2023-05-08

Senast uppdaterad: 2024-04-04

Författare: Louise Idebäck

Email: Se kontakt

Intressant? Dela gärna!