Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Adam Jöhnsson: ”Alla i laget är riktigt revanschsugna”

Under torsdagskvällen den 22 december ska herrarnas semifinaler i ATG Svenska cupen avgöras. För Alingsås HK krävs det en bortaseger mot IFK Kristianstad med minst tre bollars marginal. – Alla i laget är riktigt revanschsugna, kommenterar högernian Adam Jöhnsson.

Bilden: Adam Jöhnsson, Alingsås HK. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det är Hammarby IF HF och IFK Kristianstad som är i ledning inför torsdagens returmöten. Stockholmarna vann med 37–33 mot Ystads IF HF, medan Kristianstad bortabesegrade Alingsås HK med 34–31.

Adam Jöhnsson i Alingsås gjorde fyra mål i det första semifinalmötet med Kristianstad.

– Jag tror alla i laget är riktigt revanschsugna. Vi visade i mötet i European Cup med AEK Aten att vi kan vända ett underläge till seger. Det är ingen som har gett upp och vi tror fullt ut på våra chanser, säger Jöhnsson.

AHK:s huvudtränare Mikael Franzén är medveten om de tuffa förutsättningarna:

– Det är inget omöjligt läge. Självklart hade det varit bättre att vinna med tre bollar än att förlora. Vi var lite missnöjda att vi hade så många tekniska fel som vi hade i första mötet. Vi är ödmjuka inför uppgiften men vi räds den inte, säger Franzén som missade lördagens första match till följd av sjukdom.

– Det var sådär. Det var nog andra gången som jag missade en match under min tid i Alingsås. Det var konstigt att sitta hemma och skrika själv, berättar Franzén.

Enligt Adam Jöhnsson blir nyckeln att inleda matchen på rätt sätt. Det vill säga med ett starkt försvar.

– Vi måste tro på det. Vi vill ha ett stabilt försvarsspel och försöka kontra på dem. Sen har de jäkligt duktiga spelare och många spetsegenskaper som vi måste försöka stoppa, fortsatter Jöhnsson som nämner Kristianstads skytte som ett särskilt hot.

Båda matcherna på torsdagskvällen spelas klockan 19.00 och sänds i handbollplay.se Länk till annan webbplats..

ATG Svenska cupen, semifinaler, möte 1:2

16 dec, 19.00: Hammarby IF HF–Ystads IF HF 37–33
17 dec, 16.00: Alingsås HK–IFK Kristianstad 31–34

ATG Svenska cupen, semifinaler, möte 2:2

22 dec, 19.00: IFK Kristianstad–Alingsås HK
22 dec, 19.00: Ystads IF HF–Hammarby IF HF

Oavgjort resultat i match av utslagskaraktär
Om en match av utslagskaraktär slutar oavgjort avgörs den direkt genom shoot-out enligt regelboken. Inga förlängningar genomförs. Observera att den första matchen i matchserier som spelas bäst av två enligt modifierad Europacupmodell (se § 2:9 i SHF:s tävlingshandbok) kan sluta oavgjort och det därför inte är en match av utslagskaraktär.

 

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!