Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Alma Skretting: "Får inte bli som i första finalen"

Höörs HK H 65 har en brant uppförsbacke inför returmötet i ATG Svenska cupens final. Skåningarna åker till Partille Arena med ett 18 bollar stort underläge. 

– För oss handlar det om att göra en jämn match. Det får inte bli som i första finalen, säger Höörs Alma Skretting.

Bild: Alma Skretting, Höörs HK H 65. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Mittsexan Alma Skretting är en av Höörs nyckelspelare. 21-åringen spelar både framåt och bakåt, men är framför allt känd för sitt slit i defensiven. Mycket speltid får hon också.

– Jag har alltid tyckt att försvar är roligare än anfallsspel. Det är det som jag vill vara bäst på. Men jag känner absolut att jag har förbättrat mitt offensiva spel under säsongen. Jag är trygg med min roll i laget. 

H65 ligger på andraplats i SHE och är sedan tidigare klara för SM-slutspel. Med tanke på lagets starka prestationer under säsonger var det överraskande stor skillnad mellan Höör och Sävehof i den första cupfinalen. 23–41 skrevs slutsiffrorna i Eslöv den 26 februari.

– Vi var jättebesvikna. Särskilt eftersom det var en sån stor match. Det var jättetråkigt såklart. Nu får vi bara göra det bästa utav den här situationen, berättar Skretting. 

Att vinna en finalmatch med 18 mål är ingen lätt uppgift - särskilt när motståndarna heter IK Sävehof och är obesegrade i inhemskt serie- och cupspel.  

– Man vill inte säga att vi inte har någon möjlighet alls att vinna guld. Men för oss handlar det om att göra en jämn match. Det får inte bli som i första finalen. Det här blir lite som att börja om från noll, fortsätter Skretting som vid sidan av handbollen studerar sjuksköterskeprogrammet i Malmö. 

Höör kommer närmast från en moralstärkande tremålsseger hemma mot Lugi HF. Extra glädjande för H65 var Gry Bergdahls comeback mellan stolparna. Bergdahl var gravid under fjolåret och gjorde sin första handbollsmatch den här säsongen. 

– Gry bidrar med jättemycket positivitet och pepp i laget. Hon har mycket erfarenhet och ger oss en trygghet. Hon känner också Leila (Melcher, målvakt) sedan tidigare. 

Avkast mellan IK Sävehof och Höörs HK H 65 sker klockan 14.00 på söndag. Finalen visas på SVT1 och SVT Play. 

Publicerad: 2023-03-11

Senast uppdaterad: 2023-03-11

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!