Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Ludvig Jurmala Åström: "Ingen vanlig handbollsmatch"

För Stockholmaren Ludvig Jurmala Åström blir tisdagens finalretur en match utöver det vanliga.

– Jag är nervös men samtidigt väldigt taggad, säger IFK Kristianstads mittsexa.

Bild: Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Kristianstads herrlag lämnade Skåne tidigt på tisdagsmorgonen för avfärd till huvudstaden och Eriksdalshallen, där ATG Svenska cupen ska avgöras med ett häftigt returmöte mellan hemmalaget Hammarby IF HF och gästande IFK.

– Det är ingen vanlig handbollsmatch som ska spelas. Jag är nervös men samtidigt taggad. Det här betyder jättemycket för mig. Det är den första riktiga finalmatchen för mig i IFK Kristianstad, säger Ludvig Jurmala Åström, som är född och uppväxt i Stockholmsområdet.

23-åringens moderklubb är HK Tyrold från Tyresö. Linjespelaren har även representerat HK Silwing-Troja.

– Det är sällan man får komma upp till Stockholm och spela. Nu får mina kompisar och min familj chans att se matchen live och inte via TV-rutan. Det betyder jättemycket för mig.

Kristianstad förlorade första finalmatchen mot Hammarby med uddamålet på hemmaplan. 30–31 skrevs slutresulatet den 25 februari.

– Vi var överens i laget om att vi inte kom upp i nivå i första halvlek. Sen i andra halvlek lyckades vi mycket bättre. Vi letar mycket andra fas i spelet och vill få snabba omställningar. Där är "Bajen" tvärtom. De kommer att vilja dra ner tempot.

Vad gör du på bussen påväg till Stockholm?

– Jag kommer försöka samla tankarna. Koppla bort handbollen lite och lyssna på musik och kanske kolla lite film. När vi kommer till hallen kommer jag slå på tävlingshjärnan. Vi behöver tro på det vi gör och inte hålla på med massa extra grejer.

Jurmala Åström är avslutningsvis taggad för den stora publikfesten som väntar.

– Det är jättekul med så många människor som vill kolla handboll. Vi ska bara njuta och göra det vi är bra på.

Publicerad: 2023-03-14

Senast uppdaterad: 2023-03-14

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!