Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Oliver Wigmark: "Deras andra fas är livsfarlig"

Hammarby IF HF är en match bort från sin första titel på 15 år. Högersexan Oliver Wigmark är förväntansfull inför tisdagens avgörande cupfinal.

Bild: Oliver Wigmark, Hammarby IF HF. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

– Som bäst har man spelat finaler som juniorspelare. Men att spela en titelmatch på seniornivå är något utöver det vanliga. Personligen ska det här bli ritkigt stort, säger Wigmark som med sina sju mål i den första finalen var Hammarbys målbäste spelare i Kristianstad Arena.

Den första finalen slutade 30–31 i de grönvitas favör.

– Bara att vi vann nere i Kristianstad var riktigt stort. Jag läste någonstans att Hammarby hade spelat 21 matcher där nere utan vinst.

På tisdagskvällen väntar returmöte i ett slutsålt Eriksdalshallen.

– Det är jäkligt roligt att se det här stora intresset för handboll i Stockholm. För två år sedan var Hammarby i allsvenskan och nu slåss vi mo en cupvinst och en plats i Europacupspelet, fortsätter Wigmark som gör sin första säsong i huvudstadsklubben.

Från grunden är Wigmark en Kärra HF-produkt. Högerkanten lämnade moderklubben 2015 och spenderade sedan sju år i Redbergslids IK:s färger. Dessvärre kantades Wigmarks sista år i RIK av svåra korsbandsskador.

– Det var tungt att dra korsbandet två gånger om. För ett år sedan trodde jag verkligen inte att jag skulle spela cupfinal med Hammarby. Jag tar det träning för träning och dag för dag. Jag vet hur fort det roliga kan ta slut.

Med tanke på den jämna matchbilden i final 1 lär tisdagens returmöte i ATG Svenska cupens final bjuda på mycket dramatik och känslor. Taktiskt hoppas Wigmark på att hans "Bajen" genomför matchen med få passmissar och bolltapp.

– Vi vet att deras andra fas är livsfarlig. I det första mötet käkade de upp vår stora ledning på typ tio minuter i andra halvlek. Vi måste vara noggranna framåt och inte slarva med boll. Kan vi få stopp på deras andra fas är mycket vunnet.

Avkast mellan Hammarby och Kristianstad sker klockan 18.10. Matchen visas på SVT Play och på Kunskapskanalen.

Publicerad: 2023-03-14

Senast uppdaterad: 2023-03-14

Författare: Olof Thyrelius Ericson

Intressant? Dela gärna!