Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Sävehof stora favoriter i grupp 2

Västkustklubbarna IK Sävehof, Kungälvs HK och GF Kroppskultur återfinns i grupp 2, där anrika Lugi HF är den enda skånska representanten.

IK Sävehof

Ort: Partille
Placering i fjolårets seriespel (HBL): 2
Resultat i fjolårets cupspel: Kvartsfinal
Hemmaarena: Partille Arena

Lugi HF

Ort: Lund
Placering i fjolårets seriespel (HBL): 12
Resultat i fjolårets cupspel: Åttondelsfinal
Hemmaarena: Sparbanken Skåne Arena

Kungälvs HK

Ort: Kungälv
Placering i fjolårets seriespel (HA): 4
Resultat i fjolårets cupspel: Gruppspel
Hemmaarena: Mimershallen

GF Kroppskultur

Ort: Uddevalla
Placering i fjolårets seriespel (H1S): 11
Resultat i fjolårets cupspel: Omgång 2
Hemmaarena: Agnebergshallen

På våren 2022 vann IK Sävehof vann den första cuptiteln när turneringen gjorde comeback i ett nytt format. Förra säsongen blev de gulsvarta dock utan titlar när man åkte ut i cupkvarten mot Hammarby och sedan förlorade en händelserik SM-finalserie mot IFK Kristianstad. Nu har man också tappat sin bästa målgörare från i fjol, Sebastian Karlsson, och Elias á Skipagøtu som var Handbollsligans bäste mittnia säsongen 2021/22. Bland nyförvärven finns Gustaf Wedberg som återvänder till Sävehof efter två säsonger i Hallby och David Sandberg som gjorde 116 ligamål för Önnered i fjol.

Gruppens andra lag från Handbollsligan är Lugi HF som var snubblande nära att åka ur högstaligan i våras. De vinröda vann den avgörande matchen mot Redbergslids IK i sista omgången och undvek direkt nedflyttning. Ett par veckor senare säkrade man också nytt kontrakt när man besegrade Skånela i kvalet. Inför den här säsongen har Lugi haft en stor spelaromsättning. Klubben har bland annat tappat Fredrik Olsson och Casper Käll som var de två bästa spelarna för laget i fjol. Dessutom har Theo Übelacker tvingats sluta.

Från allsvenskan ska Kungälvs HK utmana om andraplatsen som innebär avancemang. I våras slutade Kungälv på fjärde plats i allsvenskan, men i uppflyttningskvalet var Önnered numret för stort. Gruppen kompletteras av GF Kroppskultur som slutade näst sist i divison 1 Södra förra året.

De två bästa lagen i varje grupp avancerar till åttondelsfinal. Samtliga matcher i ATG Svenska cupens gruppspel visas på Handbollplay.se Länk till annan webbplats.. Livescore går att följa på svenskhandboll.se Länk till annan webbplats.. Sedan tidigare står det klart att ATG Svenska cupen från och med säsongen 2023-2024 kommer att avgöras genom ett Final4.

Spelschema:

Söndag 20 augusti, 16.00: GF Kroppskultur–Kungälvs HK
Söndag 20 augusti, 19.00: IK Sävehof–Lugi HF
Onsdag 30 augusti, 18.30: Kungälvs HK–IK Sävehof
Onsdag 30 augusti, 20.00: Lugi HF–GF Kroppskultur
Fredag 1 september, 19.30: Kungälvs HK–Lugi HF
Fredag 22 september, 18.00: GF Kroppskultur–IK Sävehof

Till resultatsidan: https://www.profixio.com/app/leagueid15569/category/1137557 Länk till annan webbplats.
Till herrtävlingen: Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.https://www.profixio.com/app/leagueid15569/categories Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-09

Senast uppdaterad: 2023-08-11

Författare: Marcus Heed

Intressant? Dela gärna!