Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Handboll Fitness uppmärksammades i P4

När herr-EM pågick för fullt i slutet av januari uppmärksammades Handboll Fitness i P4 Kristianstad.

I programmet intervjuades Camilla Rohlén, projektledare för Handboll Fitness på Svenska Handbollförbundet och Peter Wadbro, instruktör samt engagerad i IFK Kristianstad som är på gång att starta upp Handboll Fitness-verksamhet i föreningen.

Camilla berättar bl a att Handboll Fitness är ett rörelsekoncept som ska få fler att röra på sig med en handboll i handen. Med Handboll Fitness kan unga, vuxna, föräldrar, barn träna tillsammans och få en social träningsplattform där du tränar helt utan krav.

Målgrupper kan vara de som har slutat spela handboll och som vill komma tillbaka för motionens skull, för att det är kul och för att man vill fortsätta vara med i en förening. Konceptet kräver inte en fullstor hall och gruppen bestämmer själv vad man gör med sin träningstid, kanske spela hela tiden eller mixa spel med styrka- och pulsträning. Bollen är med oavsett vad man väljer att göra, vilket innebär att styrka- och pulsträningen blir under roligare former.

Andra målgrupper kan vara föreningens ledare som träffas en kväll i veckan och tränar tillsammans, eller föreningens ideella krafter eller varför inte bjuda in sponsorerna till en kul pass! Ledarna och engagerade i samma klubb kanske aldrig träffas annars eftersom man tränar i olika hallar på olika tider. Då kan Handboll Fitness vara ett bra sätt att utbyta erfarenheter och lära känna varandra!

Peter Wadbro från IFK Kristianstad berättar att deras primära målgrupp kommer vara ungdomar som inte vill göra en satsning med som ändå vill vara kvar och ha kontakt med klubben. Handboll Fitness blir då ett sätt att behålla den så viktiga bredden. Det finns en förhoppning att dessa ungdomar så småningom kan slussas in och bli ledare för de yngre lagen.

Handboll Fitness ska komplettera en förenings verksamhet, inte konkurrera.

Lyssna på hela inslaget från P4 >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-02-14

Senast uppdaterad: 2022-12-29

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!