Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Handboll för alla hela livet

Nu behöver vi din hjälp med att kartlägga handbollen i Sverige.

Bilden: HF Karlskrona erbjuder "handboll för daglediga" - här har gruppen just avslutat ett träningspass tillsammans (2021).

Ett av svensk handbolls långsiktiga effektmål inom ramen för vår gemensamma strategi 2025 är att erbjuda handboll för fler målgrupper och att behålla fler inom verksamheten under längre tid, kort och gott: handboll för alla hela livet.

Forskning och studier visar på hälsofördelar, fysiska som psykiska, med att delta i föreningsorganiserad idrott - för alla åldrar - och tillsammans med Riksidrottsförbundet deltar vi i ett projekt och gör nu en kartläggning för att se hur det ser ut i landets handbollsföreningar med aktiviteter för personer från cirka 60 år och uppåt.

Nu behöver vi din hjälp. Genom att fylla i vår enkät kan du bidra till att vi får en så heltäckande kartläggning som möjligt. Det tar cirka 5 minuter och du kommer att få svara på frågor som till exempel om föreningen erbjuder aktiviteter för målgruppen 65+ och om din förening aktivt arbetar för att nå målgruppen.

Ja! Jag fyller genast i enkäten! Länk till annan webbplats.

Ja! Jag vill fylla i enkäten, men inte just nu. Påminn mig gärna om en vecka. Länk till annan webbplats.

Arbetet med att erbjuda handboll hela livet ingår i ett projekt som drivs av Riksidrottsförbundet med medel från regeringen för att få fler i rörelse. Inom svensk handboll kallar vi projektet 65+.

Här kan du läsa mer om projektet, du länkas till rf.se.Nu behöver vi din hjälp med att kartlägga handbollen i Sverige. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-09-26

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!