Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

EHF publicerar analyser från sommarens mästerskap

Det europeiska handbollförbundet EHF har nu publicerat analyser av de sju EM-turneringarna för yngre landslag 2022, vilka visar hur handbollsspelet utvecklas över hela Europa för yngre spelare.

Analyserna utfördes på EM för HU18 och HU20, plus de tre HU18 och de två HU20 EHF-turneringarna för nationer som inte nådde EM. De gjordes av erfarna handbollstränare och akademiker från hela Europa. Data och spelstilar analyserades från turneringarna för att identifiera trender i hur lagen spelar.

Alexandru Acsinte, som analyserade HU18 EM i Montenegro, fann till exempel att alla lag använde sina kantspelare som en andra linjespelare, och målvakter blir allt viktigare. Wolfgang Pollany, som tittade på HU20 EM i Portugal, sa att kvaliteten på offensivt spel hade ökat sedan HU20 EM 2016, vilket han också analyserade. Han noterade också att spelarnas fysiska kondition var utmärkt. Pollany sa dock att dåligt försvar och dåligt defensivt samarbete hade resulterat i ett antal poängrika matcher och målvakter hade det jobbigt med kantskott.

Ladda hem analyserna här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-22

Senast uppdaterad: 2022-12-22

Författare: Pressmeddelande från det Europeiska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!