Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Nya SM-pokalerna döps efter Bengt Johansson

Bengt ”Bengan” Johansson fortsätter att leva kvar inom svensk handboll. Till minne av handbollslegendaren kommer svenska mästarna på såväl dam- som herrsidan att få lyfta Bengt Johanssons pokal.

En av svensk handbolls största ledare genom tiderna, Bengt Johansson, gick under 2022 bort efter en tids sjukdom. Bengts avtryck på svensk handboll är mycket stort och han föräras nu postumt med att få de två nya SM-pokalerna uppkallade efter sig.

Svenska Handbollförbundet har initierat processen med att ta fram de nya pokalerna. Pokalerna, som blir identiska, kommer att bli vandringspris som delas ut till SM-vinnarna, damer och herrar, från och med 2024.

- Bengt Johansson, tillsammans med sitt landslag ”Bengan Boys”, har inspirerat otaliga barn och unga att spela handboll och med sin inkluderande ledarstil har han inspirerat många ledare, både nationellt och internationellt, inte bara inom handbollen. I samband med Bengts bortgång skrev vi på Svenska Handbollförbundets webbplats, svenskhandboll.se, att ”Bengt är för alltid en framträdande del av svensk handbolls historia och finns i svensk handbolls hjärta”, och det känns oerhört fint att kunna hedra Bengts minne med en pokal och att Bengt Johanssons pokal blir en del av svensk handbolls framtid, säger Fredrik Rapp, Svenska Handbollförbundets styrelseordförande.

Publicerad: 2023-01-03

Senast uppdaterad: 2023-01-02

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!