Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Summering VM dag 5 samt dagens program

I gruppavslutningen idag måndag 16 januari möter Sverige Uruguay på hemmaplan i Scandinavium.

Bilden: Mikael Appelgren utsågs till matchens lirare i sin mästerskapscomeback i matchen mot Kap Verde och får ta emot pris av svenskan Anna Rapp, styrelsemedlem i Internationella Handbollförbundet. Foto: Bildbyrån.


Sammanfattning av speldag 5, den 15 januari

Ytterligare sju lag gick vidare till huvudrundan på söndagskvällen. I grupp H vann regerande mästarna Danmark stort mot Bahrain och Belgien vann överraskande mot Tunisien. Från grupp E blev Tyskland, Serbien och Qatar klara för huvudrundan. Från grupp F säkrade Norge sin plats med eftertryck mot Argentina. I grupp G tog sig Egypten vidare.

GRUPP E, POLEN
Tyskland - Serbien 34-33
Qatar - Algeriet 29-24

GRUPP F, POLEN
Nordmakedonien - Nederländerna 24-34
Norge - Argentina 32-21

GRUPP G, JÖNKÖPING
Egypten - Marocko 29-19
Kroatien - USA 40-22

GRUPP H, MALMÖ
Belgien - Tunisien 31-29
Danmark - Bahrain 36-21


Dagens matcher, den 16 januari

I dag avslutas gruppspelet för dessa fyra grupper:

GRUPP A, POLEN

18.00 Montenegro - Chile
20.30 Iran - Spanien

Spanien är redan klara för huvudrundan efter två raka segrar. De tre övriga: Montenegro, Iran och Chile, gör upp om de två återstående platserna i huvudrundan. Inget av de tre har någonsin tagit sig vidare till huvudrundan i ett VM och samtliga är redo att skriva VM-historia.

GRUPP B, POLEN

18.00 Slovenien - Frankrike
20.30 Polen - Saudiarabien

Slovenien och Frankrike öppnar sista dagen i grupp B i Katowice i en kamp om topplatsen. Medvärdarna Polen, som ligger trea i tabellen, misslyckades med att ta saken i egna händer i mötet mot Slovenien och har en måstematch mot Saudiarabien för att överhuvudtaget gå vidare till huvudrundan i Krakow.

GRUPP C, SVERIGE (Scandinavium, Göteborg)

18.00 Brasilien - Kap Verde
20.30 Uruguay - Sverige

Braslilien och Kap Verde gör upp om andraplatsen i tabellen och vem som får med sig viktiga poäng till huvudrundan. Sverige som redan vunnit gruppen och tar med sig maximala antalet poäng till huvudrundan möter tabellfyran Uruguay som kommer att fortsätta sitt VM-äventyr i President's Cup i Polen.

Sverige har under måndagskvällen chansen att vinna trippelt: i matchen mot Uruguay, under Idrottsgalan där herrlandslaget är nominerade som årets lag och dessutom är laget Jerringprisnominerade - ett pris som också delas ut under Idrottsgalan. Idrottsgalan sänds i SVT med start 20:00. Vill du rösta på landslaget gör du det här Länk till annan webbplats..

GRUPP D, SVERIGE (Kristianstad Arena)

18.00 Sydkorea - Island
20.30 Portugal - Ungern

Portugal och Ungern tar sig an två viktiga poäng, om Ungern vinner säkrar de förstaplatsen, om Portugal vinner blir det ett intressant resultat för grupp D - Island kommer att göra allt för att säkra en vinst mot Sydkorea i en match där varje mål kommer att bli viktigt.

Mer info om VM Länk till annan webbplats.

Texter hämtade och översatta från ihf.info.

Publicerad: 2023-01-16

Senast uppdaterad: 2023-01-16

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!