Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Sverige vidare till semifinal

Sverige vinner över Egypten med 26-22 och är nu vidare till semifinal, där Frankrike kommer stå för motståndet. Semifinalen spelas fredag 27 januari kl. 21.00 i Tele2 Arena.

Bilden: Sverige jublar efter vinsten mot Egypten igår inför en publik på 16 000 personer på Tele2 Arena i Stockholm. Foto: Bildbyrån.


Sammanfattning av speldag 14, den 25 januari

Igår avgjordes de fyra kvartsfinalerna. Två spelades i Tele2 Arena i Stockholm och två spelades i Ergo Arena i Gdansk.

Resultat kvartsfinaler

Danmark
- Ungern 40-23
Sverige - Egypten 26-22
Norge - Spanien 34-35
Frankrike - Tyskland 35-28

Danmark - Ungern
Danmark gjorde vad man behövde i kvartsfinalen mot ett lite trögt Ungern, som förvisso gjorde tre mål i inledningen av matchen och hade då kontakt, men sedan satte Danmark in en högre växel. Efter 19 minuter stod det 14-9 till Danmark och Ungern drog på sig en tvåa, och redan där kändes matchen avgjord.

- Vi hade inte förväntat oss att vi skulle vinna så här stort, säger den danska stjärnan Simon Pytlick till SVT Sport.

Sverige - Egypten
Den stora frågan var om Egypten hämtat sig från storförlusten mot Danmark i huvudrundans sista omgång. De första 20 minuterna av matchen kändes det verkligen som det. Egypten var i förarsätet och hade en knapp ledning. I minut 22 tog Sverige en timeout som verkligen förändrade matchbilden. Andreas Palicka, för övrigt utsedd till fansens favorit för tredje gången det här mästerskapet, gjorde fem räddningar och Sverige kunde dra ifrån i matchprotokollet och skapa sig en ointaglig sjumålsledning. Noterbart är att Niclas Ekberg gjorde flest mål, 6 stycken, i den här matchen och att Jonathan Carlsbogård spelade sin 50:e landskamp.

Norge - Spanien
Matchen mellan Norge och Spanien blev en oerhört jämn historia och det kändes nästan omöjligt att skilja lagen åt. När det återstod 38 sekunder av ordinarie tid ledde Norge med 25-24, men Spanien forcerade och lyckades få till en kvittering i sista sekunden och matchen gick till förlängning. När det var 21 sekunder kvar av förlängningen ledde Spanien med 29-28, men med 12 sekunder kvar kvitterade Norge och matchen fick sin andra förlängning. Första delen av förlängningen slutade 3-3, vilket innebar ställningen 34-34. Spanien befann sig i anfallszon hela sista minuten och lyckades till slut göra segermålet.

Frankrike - Tyskland
Matchen fick en senare starttid p g a förlängningarna mellan Norge och Spanien. Detta verkade gynna Tyskland i den första halvleken då de var i ledning i stort sett hela tiden, fram till de sista minuterna då Frankrike kom ikapp och kvitterade. Lagen gick till halvtidsvila med resultatet 16 -16. Tio minuter in i andra halvlek tog Frankrike ledningen för första gången och både behöll och utökade den och vann till sist med sju bollar.


Så fortsätter VM

Spelschema semifinaler 27 januari
18.00 Spanien - Danmark, Ergo Arena, Gdansk
21.00 Frankrike - Sverige, Tele2 Arena

Spelschema placeringsmatcher 5-8, 27 januari
15.30 Tyskland - Egypten, Tele2 Arena
18.00 Norge - Ungern, Tele2 Arena

Den 29 januari spelas final, bronsmatch och resterande placeringsmatcher på Tele2 Arena, Stockholm.

Mer info om VM Länk till annan webbplats.


Sammanfattningarna bygger på texter hämtade och översatta från ihf.info.


Publicerad: 2023-01-26

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!