Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Julia Andersson tilldelas Bengt Sevelius stipendium

Riksidrottens Vänner och Riksidrottsförbundet har tillsammans med Bengt Sevelius och Svenska Handbollförbundet beslutat att tilldela handbollsledaren Julia Andersson, Skövde HF, Bengt Sevelius stipendium.

Bilden: Ledaren Julia Andersson under en match i Skövde Idrottshall den 8 oktober 2022. Foto: Viktor Ljungström/Ljungström Photography.

- Jag blev väldigt förvånad när jag blev uppringd och fick veta att jag tilldelats detta stipendium. Att Svenska Handbollförbundet har koll på vårt arbete i Skövde HF och vill uppmärksamma det känns väldigt roligt! Jag har ett stort intresse för handboll samt ledarskap och försöker arbeta med att få ut det i olika former av projekt i föreningen, som på sikt ska leda till att våra aktiva får bättre förutsättningar att hålla på länge inom idrotten i olika roller, säger Julia Andersson till svenskhandboll.se.

Riksidrottens Vänner har på uppdrag av Riksidrottsförbundet administrerat insamlingen till stipendiet och har tillsammans med Riksidrottsförbundet och i samråd med Bengt Sevelius och Svenska Handbollförbundet beslutat att tilldela idrottsledaren Julia Andersson, Skövde HF, Bengt Sevelius stipendium om 25 000 kronor med följande motivering:

"Julia är en driftig person som vill utveckla och förbättra nuläget till ett nyläge i det mycket viktiga bygget av att modernisera Skövde HF – att utveckla hela föreningen med nya perspektiv utifrån unga ledares och spelares involvering.

Hon och huvudtränaren utvecklar bland annat konceptet kring Skövde HF Akademi, mer professionell juniorverksamhet i syfte att utveckla framtidens elitspelare men också att individerna ska fostras till goda samhällsmedborgare och medmänniskor. Ett exempel är ”Unga ledare” med syfte att bidra till att fostra framtidens ledare i och utanför föreningen. Hon är också initiativtagare och driver flera sociala projekt för att skapa den ”hela föreningen” över tid (hållbart) med exempel som barnverksamhet.

Julia är en ledare som är mycket duktig på att ta människor. Trots sin unga ålder är hon stark i krävande situationer och vågar stå upp för handbollens värdegrund och sina egna ideal."

Stipendiet delades ut under tisdagskvällen (18 april 2023) vid Riksidrottens Vänners årsmöte av Bengt Sevelius själv.

 

Om stipendiet
Bengt Sevelius är en välkänd handbollsledare med gedigen idrottsbakgrund, mångårig generalsekreterare i Riksidrottsförbundet, och med stort idrottsligt engagemang, oavsett om det varit på föreningsnivå eller på internationell nivå. Vid Bengts 90-årsuppvaktning genomfördes en insamling av medel i syfte att utgöra engångsstipendie i Bengts namn att tilldelas en förtjänt, kvinnlig, idrottsledare.


Publicerad: 2023-04-18

Senast uppdaterad: 2023-04-18

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!