Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Samarbete för mer hållbara resor inom idrotten

Att ta sig till träningar, matcher, träningsläger, cuper och evenemang innebär ofta en hel del resor och transporter. I arbetet för att nå effektmålen i Strategi 2025 deltar Svenska Handbollförbundet i ett projekt tillsammans med tre andra förbund i syfte att se över och hitta strategier för mer hållbara och klimatsmarta idrottsresor.

Smartare och mer hållbara resvanor inom idrottsrörelsen

Varje dag genomförs drygt 150 000 träningstillfällen inom idrottsrörelsen. Utöver det tillkommer matcher, träningsläger, cuper, evenemang och elitidrottens internationella verksamhet. Det innebär en hel del resor och transporter. Ett område som, inom ramen för idrottsrörelsens övergripande hållbarhetsarbete, har identifierats som ett av de högst prioriterade för att minska vår klimatpåverkan. För att skapa medvetenhet, bryta gamla resvanor och utforska hur vi kan utveckla verksamheten på ett sätt som minskar vår klimatpåverkan och förstärker idrottsrörelsens positiva hälsofrämjande samhällsinsatser pågår nu projektet ”Double impact – minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen”.

Double impact – minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen

Double impact är ett projekt som Riksidrottsförbundet driver tillsammans med Svenska Handbollförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Ridsportförbundet. Målet är att minska utsläppen från idrottsresor och samtidigt öka tillgängligheten. Projektet finansieras av Vinnova.

Material för smartare resor

Som förening kan ni själva vara med och bidra till att era medlemmar blir bättre på att gå, springa, cykla, samåka eller åka kollektivt till träning och tävling. En insats för att minska de egna utsläppen från resor och transporter och öka tillgängligheten för fler att delta i er idrott. Riksidrottsförbundet har tagit fram stöd och inspiration för er som vill göra en faktisk förändring på ett ganska enkelt sätt.

Och kom ihåg, den bästa träningen börjar tillsammans! Att ta sig till och från träningen tillsammans är roligare, smidigare, bättre för hälsan och dessutom bra för miljön.

Här kan du ladda ned material

 

Publicerad: 2023-04-21

Senast uppdaterad: 2023-04-21

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!