Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Gå med i en prideparad för inkludering och öppenhet

Under 2023 arrangeras prideparader runt om i landet. Representera handbollen och gå med du med!

Över hela landet arrangeras prideparader för inkludering och öppenhet. Här hittar du ett kalendarie över alla parader. Länk till annan webbplats. Gå med du med!

 

Stockholm Pride

Följande text är hämtad från rf.se.

Pride Parade i Stockholm är Skandinaviens största manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter och Riksidrottsförbundet välkomnar alla handbollare att gå med den samlade idrottsrörelsen i paraden den 5 augusti.

Pride handlar om glädje, gemenskap och att manifestera en inkluderande och öppen idrottsrörelse. Tillsammans syns vi, sprider energi och sätter Prideparaden i rörelse.

Genom att visa upp våra olika idrotter, grenar, utrustning och förenings- och lagfärger visar vi att vi både är olika och att vi är starka tillsammans. Att vi står för den del av vår värdegrund som handlar om att alla är välkomna och har rätt att delta – oavsett vem vi älskar eller vilka vi är och identifierar oss som.

Dessutom, att gå med i paraden tillsammans med många andra och mötas av alla åskådare längs med Stockholms gator är en boost med glädje och energi. Extra publikfriande och peppande är att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor med mera är välkommet.

Kom själv eller 10, 40, 100; medarbetare, förtroendevalda, aktiva och alla andra medlemmar i idrottsrörelsen. Alla samlas runt 12 den 5 augusti, någonstans längs med Norr Mälarstrand.

Säg ja och gå med i årets parad!

Du som vill delta är välkommen att ansluta till Riksidrottsförbundets och hela idrottsrörelsens del av paraden direkt på plats lördag den 5 augusti, med samling runt 12 på Norr Mälarstrand. När RF fått veta vilket nummer de tilldelats skriver de ut information i sitt Facebook-evenemang och på rf.se.

Officiell starttid för Stockholms Prideparad är 13.00.

Du rekommenderas att ta med vatten och något att äta då det tar rätt många timmar innan ankomst till Östermalms IP. Det brukar vara runt 16.30–17.00.

Mer information finns på rf.se. Länk till annan webbplats.

Mer info om Stockholms Prideparad
Här finns mer information om Stockholms Prideparad och Pride. Här finns också en karta över paradvägen, start och mål www.stockholmpride.org. Länk till annan webbplats.


West Prideparad i Göteborg

Följande text är hämtad från rfsisu.se (Västra Götaland).

West Pride arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige fritt från fördomar och trakasserier. Inför varje års Pridefestial lyfter West Pride därför ett aktuellt ämne för HBTQI-personer. Temat för festivalen 2023 är ”Idrott ur ett HBTQI-perspektiv”.

Välkommen att representera er förening i Pride-paraden den 10 juni. Oavsett om ni blir en person, 5 personer eller 100 personer från föreningen som går med idrotten i Pride-paraden - anmäl er förening här. Länk till annan webbplats.

När ni anmält er skickar vi (RF-SISU) bilder som ni kan använda för att berätta om föreningens deltagande i paraden i era sociala medier. Vi kommer även att kunna erbjuda regnbågsflaggor att använda i paraden.

Samling 10/6, klockan 12.00 vid parkeringarna vid Chalmers (Gibraltargatan). Paraden avgår 13.00.

RF-SISU hjälper i dialog med West Pride till att samordna idrottens deltagande i paraden i år. Vi tillhandahåller 1000 regnbågsflaggor och 500 armbindlar på plats. Gå gärna i föreningskläder och var kreativa med hur ni vill deltaga (föreningsflaggor, banderoller, visa upp er idrott och förening).

Pride-park
Vill er förening arrangera inkluderande prova-på-aktiviteter i Pride-park några timmar under West Pride, 5-11 juni? Kontakta Emma Damne på emma.damne@rfsisu.se.

Läs mer på rfsisu.se. Länk till annan webbplats.

Mer info om West Pride
Besök West Prides hemsida Länk till annan webbplats. om du vill läsa mer om Pride-veckan i Göteborg.

 

Publicerad: 2023-04-25

Senast uppdaterad: 2023-04-25

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!