Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Gjensidige avslutar som titelsponsor för USM

Sedan 2020 har Gjensidige varit en stark partner och titelsponsor till USM. Försäkringsbolaget kommer att fortsätta sitt engagemang såväl inom landslags- som ungdomshandbollen, men kliver av som titelsponsor till USM efter den här säsongen.  

 – Vi valde att engagera oss i handbollen då vi såg en enorm styrka i hur jämlik sporten är mellan könen, både vad gäller utövare och intresserade, men även för det stora mått av fair play och laganda som präglar handbollen, säger Henrik Looser, marknadschef Gjensidige Sverige. 

– Under året som gått har vi valt att ytterligare koncentrera och fokusera våra marknads- och sponsorinvesteringar. Detta har resulterat i att vi fortsätter vårt samarbete med USM, men på en lägre nivå och från och med kommande säsong inte längre som titelsponsor. Det har varit spännande och givande år tillsammans med USM. Utmanande med en pandemi som påverkade arrangemangen, men framför allt enormt positivt med den stora glädje det ger att se så många unga handbollsspelares spelglädje och engagemang, säger stf marknadschef Anders Sancho, som förutom USM:s kommande finalhelg också ser fram emot damernas VM på hemmaplan i slutet av året.

Förutom det fortsatta engagemanget för USM stannar Gjensidige också kvar som landslagspartner fram till och med 2025. 

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB och ansvarig för partnerskapet:

– Vi är oerhört glada och tacksamma för det engagemang Gjensidige lagt på USM, dels för att lyfta tävlingen men också för att bidra till att hålla i, och återstarta efter pandemin. Vi kan konstatera att under den här samarbetstiden har såväl namn som den grafiska profilen fått fullt genomslag i hela tävlingen som bland annat innehåller 350 enskilda gruppspel årligen över hela landet. 

Gjensidige USM är de officiella svenska mästerskapen i handboll för ungdomar 14-18 år. USM startar i september/oktober varje år och runt 600 anmälda lag i de sex klasserna (flickor 14, 16 och 18 samt pojkar 14, 16 och 18) spelar mellan ett och fyra steg. Hela tävlingen avslutas under den samlade finalhelgen som spelas i maj nästföljande år där 48 lag slutligen gör upp om titeln svensk mästare i respektive klass.

USM

Publicerad: 2023-05-02

Senast uppdaterad: 2023-05-02

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!