Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Snart stänger anmälan till SM i beachhandboll

Solen steker, sanden är varm och nu ska Sveriges främsta lag göra upp om titeln som Svensk mästare i beachhandboll 2023! Välkomna till Långvikens arena i Kalmar den 17-18 juni. Sista anmälningsdag är måndag 15 juni. Missa inte att säkra din plats!

Här hittar du inbjudan i sin helhet >>

Efter fjolårets fina tävlingar på torget i Linköping flyttar mästerskapet ut till vattnet igen och Långvikens arena i Kalmar för spel om mästerskapsmedaljerna. SM i beachhandboll avgörs lördagen den 17 juni och söndagen den 18 juni i två klasser, en dam- och en herrseniorklass.

- Vi är tacksamma för att kunna landa mästerskapet i Kalmar med KFUM Kalmar HK som lokal arrangör och den fantastiska och unika matcharenan i sitt perfekta läge säger Tony Carlsson, projektledare på Svenska handbollförbundet. Här finns alla förutsättningar för riktigt festliga och fina beachhandbollstävlingar. Beachhandboll är en fest. En spektakulär idrott* som karaktäriseras av sin fair play och den goda atmosfären på och runtomkring planerna. En idrott där Sverige även internationellt gjort stora framgångar med de spelare som nu vi sina föreningar kommer att lira i Kalmar, avslutar Tony.

- Vi är glada över att få välkomna Sveriges bästa beachhandbollsspelare till Långviken Arena säger Destinations Kalmar AB:s ansvarige Marcus Larsson. Med sitt läge vackra läge ett stenkast från stan och beachen bredvid har Kalmar och Långviken bjudit såväl publik som deltagare på många fartfyllda evenemang genom åren. Förutom streetbasket, beachfotboll och beachvolley är vi stolta att vi nu får lägga beachhandboll till listan avslutar Marcus.

Såväl inför som under själva SM-dagarna kommer det parallellt att arrangeras med allt ifrån prova på-aktiviteter, utbildningar, para- och rullstolshandbollsaktiviteter till att ungdomslandslaget laddar upp inför kommande mästerskap i beachhandboll.

Utöver SM titlarna spelar lagen om möjligheten att få representera Sverige i Champions Cup som spelas hösten 2023. Champions Cup är beachhandbollens motsvarighet till Champions League.

Rådande mästare är för damerna är Göteborg BHC och för herrarna är det Lunds BHC.

Anmälan
Anmälan till SM i beachhandboll 2023 görs genom registrering av lag i handbollens tävlingsadministrativa system TA. Systemet öppnar den 13 april för anmälningar. Anmälan via TA är bindande. Föreningens TA-administratör ska logga in via http://ta.svenskhandboll.se >>Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. och registrera lagen.

Sista anmälningsdag
Sista anmälningsdag till SM i beachhandboll 2023 är den 15 maj. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften är 2 500 kronor per lag och faktureras respektive förening. I avgiften ingår deltagande samt kostnad för domare/funktionärer.

Välkomna med er anmälan!

Kontakpersoner
Niklas Axvallen, SHF Kontoret, tävling och domare
niklas.axvallen@handboll.rf.se>>
08-699 65 52

Tony Carlsson, SHF Kontoret, SM i beachhandboll och arrangemanget
tony.carlsson@handboll.rf.se >>
070-7503171

Publicerad: 2023-05-12

Senast uppdaterad: 2023-05-12

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!