Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Jakten på mästarna har inletts

Krutröken har lagt sig och vi har två svenska mästare. Redan nu börjar dock jakten på nästa säsongs titlar och det står klart att första steget mot försvarat guld för IK Sävehofs damer blir en hemmamatch mot HK Aranäs medan IFK Kristianstads herrar spelar borta mot IF Hallby HK.

På onsdagen publicerade Svenska Handbollförbundet premiäromgångarna i Handbollsligan och SHE. Damernas första omgång spelas under perioden 8–11 september medan herrarnas serie inleds 16–20 september.

På damsidan sätts nykomlingen HK Aranäs omedelbart på prov då laget ska åka de få milen norrut för ett möte med regerande svenska mästaren IK Sävehof. Premiäromgången bjuder även på ett möte mellan den gångna säsongens semifinallag Skuru IK och Önnereds HK. Silvermedaljören Höörs HK H 65 möter Kungälvs HK medan de två andra skånska lagen Lugi HF och Kristianstad HK inleder med derby i Lund.

På herrsidan ska den gångna säsongens två finallag börja seriespelet på bortaplan: IFK Kristianstad ska till Jönköping för ett möte med IF Hallby HK medan IK Sävehof åker söderut för ett möte med årets semifinalmotståndare Ystads IF HF. De två nykomlingarna HF Karlskrona och Amo HK inleder med ett hett derby när laget från Alstermo ska åka de knappa tolv milen söderut till Brinova Arena.

Föreningarna har nu fått ut spelprogrammen för att planera in sina hemmamatcher. Svenska Handbollförbundet räknar sedan med att fastställa programmen i slutet av vecka 26.

SHE:s premiäromgång

 • Skuru IK - Önnereds HK
 • IK Sävehof - HK Aranäs
 • IF Hallby HK - Skövde HF
 • Lugi HF - Kristianstad HK
 • Skara HF - VästeråsIrsta HF
 • Kungälvs HK - Höörs HK H 65

Handbollsligans premiäromgång

 • Ystads IF HF - IK Sävehof
 • Hammarby IF HF - HK Malmö
 • HK Aranäs - Eskilstuna Guif IF
 • IF Hallby HK - IFK Kristianstad
 • Önnereds HK - IFK Skövde HK
 • HF Karlskrona - Amo HK
 • Alingsås HK - Lugi HF

Publicerad: 2023-05-31

Senast uppdaterad: 2023-05-31

Författare: Adam Engström

Intressant? Dela gärna!