Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Rutinerade kommentatorer på Trim-SM

Till helgen går Trim-SM av stapeln i Stockholm, SM-turneringen för spelare som har fyllt 35 år. Det är stor uppslutning med 27 lag totalt fördelat på en dam- respektive herrklass. Media har tidigare rapporterat om att profiler som Dan Beutler, Zoran Roganovic, Hampus Jildenbäck och Johan Petersson ska doppa händerna i klisterburken. Nu är det klart att det blir rutinerat även på kommentatorsplats.

Bilden: montage: till vänster Christian Albinsson, till höger Claes Hellgren och Albin Falk Hansson.

Det är Viaplays Albin Falk Hansson, som bland annat kommenterade senaste Champions League-finalen tillsammans med Claes Hellgren, som kommenterar finalerna i Trim-SM tillsammans med Cmores Christian Albinsson, som även kommer att spela för HK Drott Halmstad.

– Att jag har tackat ja till att kommentera finalerna indikerar ju att jag inte tror att HK Drott går hela vägen, även om vår enda träningsmatch inför detta slutade med seger. En av spelarnas söner filmade några anfall och det går så otroligt långsamt. Vårt anfallsspel är antitesen till Olli Mittun, säger Christian Albinsson som alltså kommenterar tillsammans med före detta lagkompisen i BK Bitter, tillika kommentator och producent på TV4 och numera Viaplay.

– Albin är på för ung för att spela, så då tänkte jag att han säkert är sugen på att kommentera. Vi har jobbet mycket ihop med handboll genom åren och är lika nördiga båda två, säger Albinsson och får medhåll från Albin Falk Hansson.

– Vad är bättre en lördagskväll än att hänga i Västertorpshallen och kolla på riktigt långsam handboll. Jag tror att Café Lillan och Tumba kommer att göra upp i finalen och jag tror att det kommer att smälla, säger han.

Publicerad: 2024-05-29

Senast uppdaterad: 2024-05-29

Författare: Svenska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!