Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Deltagarna på tjejlägret tillsammans med Skuru IK:s Ellen Voutilainen, Felicia Palm Robertsson och Isabel van Kerkvoorde


Glöm inte att anmäl dig till tjejlägret för parahandbollspelare!

Inför årets kommande tjejläger 16-18 augusti på Vara Folkhögskola vill vi inspirera med info och fina intervjuer från förra årets lyckade tjejläger.

Förra året i maj anordnade SHF ett tjejläger för parahandbollspelare på Lillsveds Folkhögskola på Värmdö utanför Stockholm.

12 tjejer samlades för en helg med femkamp, bad, TV-häng framför SM-finalen mellan Kristianstad – Sävehof och självklart flera handbollsträningar, bland annat tillsammans med Skuruspelarna Ellen Voutilainen, Felicia Palm Robertsson och Isabel van Kerkvoorde.

Spelarna som deltog på lägret var representerade från Kristianstad, Norrköping, Söderköping, Uppsala, Eskilstuna, Enköping och Östersund. Tjejerna leddes av ledarna Agneta Andersson, Kristianstad och Deborah Edblom, Norrköping.

Ann-Marie Persson, Östersunds HK


Ann-Marie Persson, Östersunds HK, var en av deltagarna under helgen. Ann-Marie har spelat handboll i två år och tycker att det bästa med handboll är att få träffa kompisar. Det var just av denna anledning som Ann-Marie anmälde sig till lägret.

Vad har varit det bästa med denna helg?

  • Att man får träna handboll!

Alexandra Bivald, Uppsala HK


Alexandra Bivald, Uppsala HK, var även hon en av deltagarna. Alexandra har spelat handboll i tre år och tycker att det bästa med handboll är gemenskapen. Alexandra tycker att det varit kul att det har varit just ett läger för bara tjejer. Hon uttrycker dock en nackdel med lägret – att det har gått så fort!

Vad har varit det bästa med denna helg?
- Det är flera saker. Man har fått kompisar som redan känns som ”systrar”. Även ledarna. För mig är det viktigt att känna en trygghet och det har jag gjort hos ledarna, även om jag inte känner dem sedan tidigare.

Ja, och så att få träffa Skuruspelarna så klart!

Har du lärt dig något under helgen?

  • Har blivit mer självständig
  • Lärt mig att lita på andra
  • Fått en trygghet
  • Lärt mig mer om handbollen

Blev du inspirerad av detta och gärna vill komma på årets läger, mer info och anmälan ser du nedan.

INFO & ANMÄLAN

 

Kontakt
Ulrika Kartengren
ulrika.kartengren@handboll.rf.se

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Erica Spärrfeldt

Intressant? Dela gärna!