Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Huddinge HK F18

"Vi ska njuta över att vara i Uppsala och få möta riktigt bra motstånd. Det är en utbildningsresa och en grym upplevelse"

Vad heter ert lag?
Huddinge HK F18

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det är en fantastisk känsla och en ära att vara en av de 8 lagen i en åldersklass som ska göra upp om SM-tecknet. Det är verkligen få förunnat att komma dit och så känner vi en enorm stolthet över det. Det är många bra lag som kämpat om denna plats och det får man inte glömma bort.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Det var efter vår tredje match i steg 4 då vi mötte Lödde Vikings som det blev klart. Det var då också klart att vi går vidare som gruppetta. Det var alltså en förmiddagsmatch dag 2 och de hade dessutom hemmaplan. Vi visste att det skulle bli riktigt tufft. De har ett bra lag. Vi gör en fantastiskt bra match framför allt i försvarsspelet och vi kan säga att det fullständigt kokade på bänken under de sista sekunderna av matchen. Glädjen bland spelare och ledare och vår tillresta publik var bara underbar. Alla njöt i fulla drag.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Finalspelet är något alldeles extra. Flera spelare har upplevt detta tidigare och det gör att för många blir det en lite annorlunda upplevelse att få komma tillbaka och få en chans till. De gör förhoppningsvis att vi kan vara lite mer avslappnade än vad man är om man spelare finalsteget för första gången. Vi ska njuta över att vara i Uppsala och få möta riktigt bra motstånd. Det är en utbildningsresa och en grym upplevelse.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det har varit ett år som har gått lite upp och ned med sjukdomar och några skador. Vi har gått runt på över 20 spelare i truppen men alla som har varit med har gjort det riktigt bra. Vi spelade hemma i steg 3 och det är alltid en härlig känsla att få bjuda en större publik på den stämning och dramatik som det innebär. Första långresan kom i steg 4 och den svetsade samman truppen extra mycket. Vi är stolta över att ha gått obesegrade igenom USM spelet än så länge och vi ska göra vårt yttersta för att fortsätta den resan så långt som möjligt.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Framför allt ett oerhört intensivt försvarsspel där alla jobbar för varandra hela matchen. Det kryddas med snabba kontringar men det finns dessutom stora kvaliteter i det uppställda spelet. Men är det något extra så är det försvarsspelet.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag som består av några tjejer födda 2004, de flesta är födda 2005 och en spelare född 2006. Det är ett hårt arbetande lag som har oerhört kul tillsammans och kämpar för varandra. Några spelare tillhör vårt dam A-lag som avancerade till Allsvenskan under säsongen och resterande spelare har tillhört med vårt u-lag som tog sig till division 2 under säsongen som gick. Alla är ett team som känns som om de inte har gjort något annat än att vara och spela tillsammans.

//Thomas Hjelström

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-03-29

Senast uppdaterad: 2023-03-29

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!