Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: LIF Lindesberg P16

"Vi ser verkligen framemot att spela mot de bästa lagen i landet och få möta lag som vi inte har spelat mot tidigare"

Vad heter ert lag?
LIF Lindesberg P16

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns fantastiskt roligt och spännande att få vara med under det avgörande finalspelet. Killarna i laget ser verkligen fram emot att få mäta sig med de bästa lagen i Sverige.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Vi spelade i en väldigt jämn grupp under Steg 4 och efter att vi hade spelat klart våra matcher fick vi invänta andra resultat innan det stod klart att vi var klara för finalspelet. Efter att de avslutande matcherna hade spelats och vi förstod att vi hade gått vidare så var det givetvis en enorm glädje i laget.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi förväntar oss en helg där vi kommer att få spela många tuffa matcher mot väldigt bra motstånd och att vi samtidigt får vara en del av en stor handbollsfest med mycket publik och rolig handboll. Vi ser verkligen framemot att spela mot de bästa lagen i landet och få möta lag som vi inte har spelat mot tidigare.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi är nöjda över årets USM-spel där vi har fått spela många tuffa och tajta matcher. Det som vi ser som extra kul är just det att vi har fått möta andra lag än dem som vi vanligtvis möter i seriespelet, något som har gett oss nyttig erfarenhet och många tuffa matcher. Avancemanget från Steg 4 till finalspelet är givetvis något som vi ser som extra roligt.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken kan förvänta sig att se ett lag med en härlig inställning som vill spela en fartfylld handboll med hög intensitet i försvarsspelet och snabba omställningar.

Berätta lite mer om ert lag.
Laget består av 18 spelare födda 2006 och 2007. En stor del av spelarna går på handbollsgymnasiet här i Lindesberg och tränar således med varandra både under skoltid och på kvällarna. I laget finns det både killar som är uppvuxna i Lindesberg och ett gäng killar som är hitflyttade från andra städer för att gå på handbollsgymnasiet. Under veckorna blandar vi fysträning i form av löpning och styrka med våra handbollspass. Killarna i laget strävar hela tiden efter att utvecklas och det är något som vi upplever att vi har gjort över säsongen.

//Elias Andersson, Ledare LIF Lindesberg P16

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Lagbild LIF Lindesberg P16

Publicerad: 2023-03-29

Senast uppdaterad: 2023-03-29

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!