Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Skånela IF F16

"Vi vill leverera ett tufft och bra försvarsspel som är nyckeln till våra framgångar"

Vad heter ert lag?
Skånela IF F06

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack så mycket! Ja, det känns jätteroligt och lite overkligt.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Det var när vi satt och följde IFK Bankeryd 2 – HK Aranäs Blå som spelade matchen innan oss. Om Bankeryd vann den matchen så stod det klart att vi var vidare hur det än gick i de resterande matcherna. Det var en jämn match som slutade med vinst till Bankeryd med ett mål och då jublade vi lite tyst på läktaren. Vi ledare beslutade att inget säga förrän efter vår sista match mot HK Aranäs Blå, men tjejerna visste nog redan när vi klev in på plan. Det var först i slutet av den matchen som vi högt började jubla och kramas. Härlig känsla!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Det har tidigare varit ett bra och proffsigt arrangemang så det ser vi fram emot. Stämningen brukar vara oslagbar när det gäller ungdomshandbollssammanhang. Glatt, mycket folk, hög volym, en härlig handbollsfest helt enkelt. Och en massa jäkla bra handboll förstås. Vi bor ju nära IFU Arena så det är lätt för vår hemmapublik att komma och heja så vi tror och hoppas att vi har stort stöd på läktaren.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Roligt att äntligen få genomföra ett USM och att dessutom nå vårt mål är ju en fantastisk känsla. Det har varit en rolig upplevelse och bra erfarenhet. Arrangemangen har varit väl genomförda och man har känt sig välkommen som gästande lag. Vi har varit i Robertsfors i norr till Malmö i söder så vi har ju verkligen fått uppleva stora delar av handbollssverige. Vi har mött många duktiga lag och spelare på vägen.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi vill leverera ett tufft och bra försvarsspel som är nyckeln till våra framgångar. Det tillsammans med bra målvaktsspel brukar ge oss en trygghet även i vårt anfallsspel från uppspelsfas till det uppställda spelet. Vi är ett gäng som inte ger oss i första taget, ni kommer få se ett lag som kämpar och sliter in i det sista.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är en trupp bestående av 18 tjejer och 5 ledare från främst Märsta med närområde. Vi har några tillskott denna säsong tack vare handbollsgymnasiet. Annars har den större delen har följts åt ända sedan handbollsskolan och det här blir det sista som vi gör tillsammans i den här konstellationen.

Vi har fokuserat mycket på att varje individ ska kunna utvecklas i en stimulerande miljö utifrån sina egna förutsättningar, alla ska ha ett forum. Vi har också gjort så mycket mer än bara spelat handboll och det är nog det som har varit avgörande att truppen har behållits så pass länge.

Det är ett härligt gäng tjejer som gillar att träna och hänga tillsammans.

//Katrine Eriksson, tränare Skånela IF F06

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-11

Senast uppdaterad: 2023-04-11

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!