Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Önnereds HK 1 P14

"Vi är ett lag som vill spela ett bra försvarsspel tillsammans, de andra lagen ska behöva kämpa för att komma förbi"

Vad heter ert lag?
Önnereds HK 1 P14

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Tusen tack! Helt otroligt skönt, vi har siktat på detta mål hela säsongen, tränat för det, kämpat och hoppats att vi skulle lyckas ta oss hela vägen till Uppsala.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Vi hade vunnit de två första matcherna i gruppen och när det var dags för tredje och sista matchen var förutsättningarna att det laget som vann skulle ta finalplatsen. Vi kände verkligen att vi hade kniven på strupen, men vi spelade bra genom hela matchen och när slutsignalen löd och det stod klart att vi klarat det, var det en härlig känsla av lycka, lättnad och eufori.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ska försöka att inte ha några förväntningar utan tänka att vi ska göra vårt bästa och ta en match i taget. Vi möter tufft motstånd. Givetvis vill vi ta oss så långt vi kan och vi får se hur långt det räcker. Samtidigt vill vi försöka att ha kul tillsammans och njuta av upplevelsen. Vi ska ta in stämningen och känslan av att vi är ett av Sveriges åtta bästa lag i vår årskull i år.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi tycker vi har spelat bättre och bättre för varje steg, speciellt om man tittar på höstens två steg och jämför med steg 3 och 4. Vi känner att vi utvecklats under året, både som grupp, som lag och som individer. Sen har det varit riktigt kul att vara iväg med laget och spela mot både nya och gamla motståndare.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi är ett lag som vill spela ett bra försvarsspel tillsammans, de andra lagen ska behöva kämpa för att komma förbi. Vi har grymma målvakter som kommer göra allt för att inte släppa förbi sig några bollar. Avslutningsvis vill vi spela en anfallshandboll med tryck och högt tempo.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag med 25 grabbar där de flesta tränat tillsammans i sex år och vi har en grym sammanhållning och kul ihop. Vi fick in nya tränare i år som satt sin prägel på handbollen vi spelar på ett positivt sätt. Vi har några spelare som sticker ut och kan göra det lilla extra men vi är främst ett lag som spelar bra handboll ihop, sen har vi mycket kvar att lära oss men vi är ett steg på vägen.

//Helena Lundquist

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-14

Senast uppdaterad: 2023-04-14

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!