Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Skövde HF F16

"Publiken kommer att få se ett motiverat lag med smarta spelare som gillar att spela handboll"

Vad heter ert lag?
Skövde HF F16

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Tack! Precis som alla cupvinster och nyligen serieseger är avancemanget till finalspelet väldigt roligt för spelarna. Det känns väldigt bra att vårt långsiktiga koncept där individuell utveckling prioriteras över kortsiktigt vinnande även i dessa sammanhang visar sig tydligt och distinkt. Vi är vidare självklart nöjda över denna kortsiktiga effekt av ett långsiktigt arbete. Även att detta bara är början av spelarnas elitsatsning som kommer fortgå i flera år framöver.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Självklart blev alla spelare väldigt glada när det blev klart att vi gick vidare. Hard work pays off!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi förväntar oss och ser fram emot ett trevligt arrangemang med mycket publik och festlig stämning med många roliga, jämna och tuffa matcher. Truppen har aldrig vunnit USM innan och vi kommer att gå in med inställningen att göra vårt allra bästa och ha roligt oavsett vad det står på tavlan. Rollen som ”underdogs” kommer att passa oss perfekt!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Jag tycker att det är svårt att välja en specifik händelse. Jag skulle dock säga en av alla våra danser där motståndarna på andra sidan frågar sig vad vi håller på med under matchuppvärmninge:-)

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken kommer att få se ett motiverat lag med smarta spelare som gillar att spela handboll, framförallt matcher där varje minut räknas och är avgörande. Vi har ingen press av favoritskap och kommer kunna spela på våra villkor utan rädsla av misslyckande. Vi kommer aldrig att ge oss!

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag bestående av 17 spelare med fokus på glädje, trygghet och utveckling. Det är ett lag som verkligen gillar att ha roligt tillsammans och för det mesta sprider positiv energi ”upp till skyarna”. En annan sak som kännetecknar laget som tillhör Skövde HF Akademi är det består av många duktiga spelare där alla kan gå in och avgöra en match. Vi har till exempel under varje match på USM spelat med minst 14 spelare – oavsett motstånd och matchbild. Jag tycker att det i sig visar oerhört tydligt att det vi håller på med ger otroliga resultat.

//Hugo Gustafsson, Utvecklingstränare Skövde HF Akademi

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-14

Senast uppdaterad: 2023-04-14

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!