Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Halmstad HF P18

"Det känns otroligt inspirerande att få vara ett av dem åtta bästa lagen i vår åldersklass"

Vad heter ert lag?  
Halmstad HF P18

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
  
Tack, det känns otroligt inspirerande att få vara ett av dem 8 bästa lagen i vår åldersklass. Det är många bra lag som kämpat om dessa platser och att vi nu har en av dem är vi otroligt stolta och glada över.  

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.  
Vi gjorde en väldigt bra första dag där vi gör två bra matcher och vinner båda matcherna. Med dem vinsterna och att andra resultat gick vår väg var vi klara för finalspelet innan vår sista match. Det var en otrolig glädje och så många leenden när vi visste att vi var klara för finalspelet. Det var då bara att gå ut och njuta av sista matchen.  

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?  
Att få vara en del av finalspelet är något alldeles extra då alla de bästa lagen är på en och samma plats och det blir en stor handbollsfest. Ingen av våra spelare (bara vår A-coach) har tidigare varit i finalspelet vilket gör att vi är otroligt glada av att vara i just finalspelet. Nu när vi är i finalspelet så är det bara att köra på och spela så bra handboll som möjligt. Vi hoppas på många bra matcher och självklart att vi tar hem så många matcher som möjligt.  

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?  
Framför allt att vi som individer och lag under årets gång har utvecklats och blivit mycket bättre på alla plan. Vi ser att den tid vi lägger ner på träning ger effekt och att vi nu spelat oss till finalspelen. Något vi tycker har varit extra roligt är att få möta de lagen man inte möter så ofta eller aldrig har mött. Vi har i alla steg fram till finalspelen fått möta lag som är i finalspelen och nu gäller det att vi kan spela vår bästa handboll när vi tagit oss hit.  

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se? 
De kan förvänta sig att se ett tufft och stabilt försvarsspel där vi har ett bra samarbete mellan varandra. Även ett varierat anfallsspel där vi blandar våra individuella kvaliteter med ett starkt kollektivt spel. Framför allt att vi har en stark vilja och är smarta i allt vi gör.  

Berätta lite mer om ert lag.  
Vi är en trupp med majoriteten spelare födda 2004 och några födda 2005. Några av spelarna har tränat och fått känna på spel i allsvenskan, majoriteten av spelarna har spelet i Div2 och en del har spelat i juniorserier denna säsong. Trotts att vi tränat och spelat i olika konstellationer under säsongen känner vi att vi har fått ihop en bra helhet under USM-spelet.  

//Lukas Andersson Männikkö, Huvudtränare/A-coach  

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!