Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IFK Tumba HK Vit F14

"Vi siktar på en helg med grymma prestationer både individuellt och kollektivt"

Vad heter ert lag?
IFK Tumba HK Vit F14

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Även om vi, precis som alla ungdomslag, jobbar med en långsiktig målsättning så är det såklart jättekul med kortsiktiga framgångar. Det ger energi och motivation till att fortsätta jobba hårt.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
När slutsignalen ljöd efter vår tredje match i gruppspelet brakade det stora jublet loss. Det var en skön känsla som spred sig rasande snabbt i laget när insikten att vi var klara för finalsteget landade i spelare, ledare och föräldrar. Man ska inte underskatta glädje som energikälla för trötta handbollsspelare.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi vet att vi har ett starkt lag på papperet, MEN det är ju på banan som matcherna avgörs. Vi siktar på en helg med grymma prestationer både individuellt och kollektivt. Men mest av allt hoppas vi på en helg med mycket glädje, handboll och härlig inramning. Allt kan hända, och det kommer det att göra.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Under resans gång har vi ställts inför många olika typer av utmaningar. Vi har gått stärkta ur det som lag och är stolta över våra prestationer tillsammans. Det mest spektakulära må kanske vara att samtliga tre lag som tog sig vidare från vår grupp i Steg 3A, nu spelar finalsteget. Bevisligen tuff resa med andra ord.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi bygger vårt spel på initiativ. Vi vill styra matchen både i försvars- och anfallsspelet. Snabba fötter och kreativa spelare är det som vårt lag bygger på och det präglar vårt spel över hela banan. Fartfylld, kreativ handboll i alla riktningar helt enkelt.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett glatt gäng på 26 härliga tjejer som älskar att umgås både på och utanför handbollsplanen. Vi kommer från flera olika skolor i kommunen och har även tjejer från grannkommunerna i vårt lag. Det är ofta högt tempo och stort engagemang på våra träningar men också mycket skratt och bus. En bra laganda betyder mycket för oss och allas utveckling är av största vikt.

//Dennis Davoust

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!