Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Norrköpings HK P14

"Vi är outsidern, gästen som bjöd in sig själv och kan ställa till det på festen"

Vad heter ert lag?
Norrköpings HK P14

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det är fantastiskt! En stor händelse för alla inblandade och hela klubben, som inte varit i finalspel sedan 02:orna och före det då Felix Claar och hans 97:or var pojkspelare.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Vi mötte Sävehof i sista matchen som var direkt avgörande. De hade råd att spela lika. Det blev en fysisk och svängig match med många skott i virket och tekniska fel. En konstig tillställning som det kan bli när anspänningen är extra hög. Bägge lagen missade frilägen i slutminuten, men det var vi som fick sjunga och kramas.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi har gränslösa förväntningar. Vi har ingenting att förlora. På vägen hit har vi spelat för att gå vidare och sett varje steg som en match på sex halvlekar. Nu är varje match ett eget väsen och en ren möjlighet. Innan var ledorden: Spela klokt och se till att räcka hela helgen. Nu är kommandot: Ge inget mindre än allt i varje anfall och försvar, bara en gång till.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Vi har sett fina hallar och blivit väl omhändertagna av handbollsvänner från Sollefteå i norr till Eslöv i söder. För oss i Östergötland är USM vår livsnerv. Handbollen häromkring bjuder inte på det motstånd som Skåne- och Göteborgslagen möter varje helg. Vi lever för varje USM-steg och hela säsongen har känslan varit att "snart är det dags igen".

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Något som de inte kan sluta titta på. Vi söker varken sympatier, stilpoäng eller beundran. De ska få se ett gäng hjärtliga spelare som respekterar sitt lag, men även sina motståndare till den grad att de ska göra sitt yttersta för att besegra dem.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi kommer från en liten klubb där alla känner alla. Lagen tränas av föräldrar, man har syskon i föreningen och föräldrar kokar kaffe på matcherna. Som en jämförelse kan sägas att det finns fler handbollsspelande 08:or i Lund än vad vi har ungdomsspelare i hela föreningen.

Det här laget med killar födda 08/09 hade turen att tidigt bilda en grupp som valde handbollen och kunde gå långt i turneringar. Det man satsade på träningarna gav resultat. Många spelare går på samma skola och umgås på fritiden. Vi är ett tajt gäng som i Uppsala går upp mot etablerade klubbar där de flesta har representationslag i Handbollsligan. Vi vet vilka vi här och var vi kommer ifrån.

Vi är outsidern, gästen som bjöd in sig själv och kan ställa till det på festen.

//Med förväntansfulla hälsningar och ett oklistrat handslag från ledarna i Norrköping

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!