Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Lugi HF P16

"Det kommer bli en upplevelse för killarna att vara i atmosfären i Uppsala, riktigt kul och utvecklande"

Vad heter ert lag?
Lugi HF 1 P16

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Såklart mycket bra, en härlig känsla. Något som verkligen hela laget är delaktiga i, killarna har krigat bra för att uppnå det här.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Vi spelade steg 4 i Tumba (väldigt bra anordnat förresten) och om resultaten gick rätt väg i en annan match var vi klara för finalsteget redan innan vår sista match. När vi förstod att resultatet i matchen vi tittade på skulle gå vår väg blev det många glada miner och ett spontant jubel på läktaren från laget och vi kunde njuta och spela avslappnat i sista matchen, kanske lite väl mycket 😊.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att vi som lag ger järnet och försöker vinna varje kamp på planen. Men också att vi får en härlig helg tillsammans även om alla inte kommer vara med på plan just denna helg. Det kommer bli en upplevelse för killarna att vara i atmosfären i Uppsala, riktigt kul och utvecklande.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Så härligt efter alla inställda pandemiår! Vi har arbetat med att varje USM-helg ska vara en aktivitet för hela laget och har haft 27 olika spelare som spelat under årets USM. Många goa skratt har det blivit, veckor av förberedelser, spänning, ja det är mycket.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Förhoppningsvis får man se ett sammansvetsat lag med stor bredd som bjuder upp till kamp och spelar smart handboll med ett stort hjärta i försvaret och tryck i alla faser.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag på drygt 30 spelare födda 2006 som drivs av 10 ideella ledare, i huvudsak föräldrar, som sköter träning och lagadministration m.m. En stor andel av spelarna har hängt ihop sedan lågstadieåldern och vi har under åren arbetat aktivt med att få med hela gruppen upp i åldrarna. De senaste åren har vi fått lite tillskott från närliggande klubbar som breddat truppen ytterligare. Förutom att utbilda spelarna i handboll och fys har vi arbetat med mjuka värden och försökt uppleva mycket tillsammans även utanför planen.

//David Karlsson huvudansvarig (tränare i laget sedan 2014) och övriga ledare

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-24

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!