Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: HK Ankaret F14

"Vi ska både njuta av finalspelet och försöka prestera på vår egen maxnivå, sen får vi se vad det leder till"

Vad heter ert lag?
HK Ankaret, F14

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Vi är naturligtvis väldigt glada för detta. Den fantastiska upplevelse vi fick i steg 4 med fullsatt hemmahall, en grym speaker, ljud och ljus och med prisutdelare som heter Tomas Axner och Bella Gulldén var något som tjejerna kommer bära med sig länge.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
När det är "vinna eller försvinna" ökar anspänningen innan match. Vi bestämde oss i förväg för att njuta av situationen och den inramning som evenemanget bjöd på. Vi tog tidigt en klar ledning som vi aldrig släppte, men när slutsignalen ljöd brast det för de flesta i laget. Det var fantastiska bilder av lyckliga, gråtande, jublande spelare, ledare och supportrar. Ett minne för livet för alla som var med.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
För nästan två år sedan satte tjejerna upp finalspel maj 2023 som ett eget mål - och nu är de där. Alla lag som kommer till finalspel är fantastiskt bra. Vi ska både njuta av finalspelet och försöka prestera på vår egen maxnivå, sen får vi se vad det leder till. Stolta men inte nöjda som tjejerna själv säger!

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Laget har haft en förändringsresa under säsongen med både ny tränarstab och några nya spelare. Gruppdynamik och gamla strukturer rivs upp och nya skapas. I ljuset av detta har vår väg genom USM inte varit spikrak. Vi har haft som främsta målsättning att bygga laget på vår USM-resa och vi har lyckats presterat tillräckligt för att ta oss vidare i de tidigare stegen. Det är först inför steg 4 som vi spetsat till vårt spel genom en mer fokuserad förberedelse för USM – och det gav fin utdelning, I steg 4 tycker jag att laget verkligen presterade och fick betalt för sitt långsiktiga fokus. Nu är pusselbitarna på plats.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Ett otroligt sammansvetsat gäng som gör allt för varandra. Vi kommer fortsätta med den filosofi som vi har i klubbens tjejsatsning – en bred, snabb och modern handboll där alla spelare vågar vara matchvinnare.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi har en långsiktig tjejsatsning i klubben där vi utbildar spelarna ur ett längre perspektiv med samarbete mellan årgångarna. Vi kombinerar ett socialt fokus med att ge förutsättningar för de som verkligen vill ta sin handboll till högre nivåer. Seriespelet är en träning/utbildning och i USM har vi succesivt trappat upp vårt tävlingsfokus. Ankaret F14 är ett brett lag utan "fixstjärnor". Tjejerna är ett träningsvilligt gäng som hela tiden vill utvecklas, både som individer och lag. Här står glädje och gemenskap högt i kurs. Stolta men inte nöjda!

//Peter Ekdahl, lagansvarig HK Ankaret F14

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-28

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!