Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof P18

"Förväntningarna på oss själva är såklart höga, vi vill vinna varje match och stå som segrare när helgen summeras"

Vad heter ert lag?
IK Sävehof P18

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns väldigt kul, det är något som vi har haft som mål att spela och sedan försöka vara med och slåss om medaljerna från första dag denna säsong.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Det var såklart en glädje i hela gruppen efter att vi blivit klara för finalspelet och en härlig stämning i omklädningsrummet efteråt.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Förväntningarna på oss själva är såklart höga, vi vill vinna varje match och stå som segrare när helgen summeras. Sen är det såklart också höga förväntningar på själva helgen, alla dom bästa lagen i samtliga åldersklasser samlas under ett och samma tak och spelar fantastiska matcher hela helgen så förväntningarna på hela arrangemanget är även dom höga.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det betyder mycket för ungdomarna märker man, det är något som dom ser fram emot och det finns en vilja att ta sig till det stora finalsteget. Det är något som alla spelare, ledare och klubbar ser fram emot och man sätter en stor stolthet över att ta sig dit.

Jag tycker vi har varit på fantastiska arrangemang från diverse olika klubbar och de är kul att klubbarna lägger stor vikt vid att ha ett bra och professionellt arrangemang som såklart bidrar till lusten att ta sig vidare hos spelarna men även är väldigt utvecklande att spela matcher där man känner att varje match verkligen betyder mycket.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Min förhoppning är att publiken ska få se fartfylld handboll då vi gillar att springa samt ett vilt kämpande lag där samtliga är med och bidrar till att laget ska lyckas.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är en tight grupp där många som sagt är med och bidrar till laget. Gruppen består av ca 28 spelare men endast 16 kommer åka och spela i Uppsala så det är såklart en tuff uttagning för oss ledare då det är många som tränar hårt, utvecklas och bidrar varje dag till att laget skall bli bättre.

//Linus Ekman (tränare)

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-28

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!