Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: VästeråsIrsta HF F18

"Publiken i Uppsala kan förvänta sig ett hårt slitande försvarsspel tillsammans med ett riktigt bra målvaktsspel"

Vad heter ert lag?
VästeråsIrsta HF F18

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns fantastiskt! Att få möjligheten att uppleva Finalsteget igen är otroligt. Det var verkligen inte självklart att vi skulle kunna följa upp fjolårets succé i år igen. Men det gick och det ska bli fantastiskt kul att få spela i Uppsala igen. Kul för alla spelare att få en sådan upplevelse och verkligen få mäta sig med dem bästa i Sverige.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Det var jämt hela vägen in i vår sista match i steg 4 mot Tyresö som var avgörande för om vi skulle gå vidare eller inte. Att hitta en ögonblicksbild får vi gå till matchens sista minut där vi har en ledning på tre mål och står i försvar. Instruktionen var ”ta allt bakåt och stå lågt”. Såklart med ett gäng vinnarskallar vill dem ta varje boll vilket resulterar i att Engla på vänsterkanten tjuvar på ett inbryt men blir bortspelade och höger kanten får ett jätteläge. Tur för Engla så blev det övertramp och inget godkänt mål. Mindre än en minut kvar och vi leder med tre och har bollen, nu kunde vi andas ut på riktigt börja fira att vi fixat en plats till Finalsteget!

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi förväntar oss en häftig inramning där handbollen får stå i centrum. Bra motstånd mot bra spelare vilket vi hoppas ska resultera i bra matcher. En upplevelse utöver det vanliga där allting ändå är möjligt.

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det fantastiska engagemanget från samtliga spelare över matcherna är klart det som sticker ut lite mer. Det är verkligen något speciellt som händer med spelarna när det kommer till USM. Som alltid har vi ett fantastiskt publikstöd som gör inramningen ännu mer speciell!

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Publiken i Uppsala kan förvänta sig ett hårt slitande försvarsspel tillsammans med ett riktigt bra målvaktsspel. Ett lag som kommer jobba stenhårt i varje situation för varandra och som vet att allt är möjligt med ett bra försvar- och målvaktsspel. Jag tror och hoppas att vi kommer att ha ett fantastiskt publikstöd under helgen!

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är i grund och botten ett utvecklingsslag till vårat elitlag i SHE. Majoriteten av spelarna är i juniorålder där vi också har några som är seniorer. Så det är en bra mix på spelarna där vi kan utmana varandra hela tiden. Vi spelar till vardags både i Div 1 Södra och i F19 serie. Vi är ett lag som är målmedvetna och tränar hårt i veckorna för att bli så bra som möjligt på sikt.

//Anders Bergdahl och Magdalena Hoveklint

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Just nu har de ett earlybird-erbjudande för alla matcher i finalspelet. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Publicerad: 2023-04-28

Senast uppdaterad: 2023-04-28

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!