Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: IK Sävehof F18

"Varje träning kämpar vi för att utvecklas som handbollspelare och som lag"

 Vad heter ert lag? 
IK Sävehof F18 

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns otroligt kul att det äntligen är dags för finalspelet som är höjdpunkten på hela säsongen. Det ska bli väldigt roligt att få uppleva handbollsfesten i Uppsala och det är något som vi tränat och kämpat för hela säsongen.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Glädjen av att ta sig vidare till finalspelet som gruppetta är fantastisk. Vi spelade steg 4 i Uppsala och genomförde 4 bra matcher. När vi var klara för finalspelet kände vi en otrolig stolthet över lagets prestation och att få vara ett av de åtta lagen i finalspelet. 

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Att få möjligheten att spela ett finalspel är en upplevelse som man har med sig hela livet. Finalspelet är en handbollsfest med många bra lag och mycket publik på läktarna. Vi är extremt laddade för att spela spännande matcher och förväntar oss att de andra lagen också är de. För många i laget är detta sista året att spela USM och vi kommer ta vara på och njuta av tiden, men också ge allt för att ta oss så långt som möjligt. 

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det är alltid lika kul att spela USM, att få åka iväg med laget och möta andra bra lag. Det bygger både gemenskap, utvecklar oss som handbollspelare och lag. Det har varit ett roligt USM-år med många minnesvärda upplevelser. 

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
De kan förvänta sig att se en handbollsshow från ett lag bestående av många vinnarskallar med mycket energi. Vi spelar handboll med ett tufft försvarsspel, fina tekniska anfall och individuella prestationer. Målet är att bjuda publiken på en handbollsshow och samtidigt njuta av finalspelet och sprida handbollsglädje till publiken.

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett lag bestående av ca 30 spelare som under säsongen spelat tillsammans. Varje träning kämpar vi för att utvecklas som handbollspelare och som lag. Denna säsongen har varit lite mer uppdelad än tidigare då en del har fått möjligheten att träna med damlaget, vilket gjort att vi inte riktigt fått lika mycket tid tillsammans. Men vi har tagit vara på tiden ihop på träningar, matcher och alla USM steg har varit betydelsefulla. I Div1 har vi kunnat spela tillsammans och utfört många fina prestationer under året som resulterade i en första plats i serien. 

//Spelarna

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Till spelschemat >> Länk till annan webbplats.

Biljettinformation >>

Publicerad: 2023-05-02

Senast uppdaterad: 2023-05-02

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!