Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Alingsås HK F16

"Härligt med alla engagerade föräldrar som fixar med allt när man arrangerar USM-steg"

Vad heter ert lag?
Alingsås HK F16

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
TACK så mycket! Väldigt roligt och vi ser fram emot att få åka till Uppsala och spela slutspelet, vilket har varit denna säsongens stora mål. Och att all träning vi lagt ner genom åren tyder på att vi gjort många bra saker, vilket gjort att vi tagit oss hit. Tjejerna har varit med om mycket roligt genom åren. Och att nu få vara med om att spela finalsteget känns väldigt bra. 

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Vi har som sagt haft målsättningen att ta oss till finalspelet,  så det var en blandning av stor glädje och mycket lättnad när vi lyckats med det. Det blev klart i och med att vi slog Kristianstad i vår sista gruppmatch. En match som vi spelade på vår hemmaplan inför nästan 400 högljudda personer på läktaren. Glädjen var mycket stor hos både spelare, ledare när det var klart. 

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Vi ser med stor tillförsikt fram emot finalspelet. Av olika anledningar så har vi inte tidigare fått möjlighet att vara med och spela i Uppsala.
Nu kommer vi få möjligheten att spela mot de bästa lagen i Sverige och förväntar oss att få spela flera roliga och tuffa matcher. Vi ser även fram emot att få möjlighet att titta på många bra handbollmatcher under helgen. 

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Det har varit en säsong som för vår del kantats av mycket skador och sjukdomar. Men där vi ändå har lyckats få till det. Vi hade förmånen att spela både steg 3 och steg 4 på hemmaplan. Väldigt go känsla att spela på hemmaplan inför mycket publik. Även härlig känsla för tjejerna att spela inför den inramningen som det var i sista matchen i steg 4. Härligt med alla engagerade föräldrar som fixar med allt när man arrangerar USM-steg 

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
Vi har som ambition att spela ett bra försvarsspel följt av snabba omställningar. Ett kreativt uppställt anfallsspel i högt tempo där tjejernas individuella skicklighet gör att vi skall komma till bra avslutslägen,

Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ca 20 spelare födda 06 och 07. Vi tränar tre handbollspass och tre fyspass per vecka. Många av tjejerna har varit med och tränat ihop sedan de började boll-lekis. Ett träningsflitigt gäng som alltid vill utvecklas och bli bättre. Har genom åren upplevt och gjort mycket kul tillsammans. Så att nu få krydda det med att få åka till Uppsala känns väldigt bra. Många av tjejerna har kommit långt i sin handbollsutbildning. Får de möjligheten att vara skadefria och kunna träna på i en bra miljö så är det många som har goda möjligheter att spela handboll på hög nivå inom en snar framtid .

//Peter Hafström tränare Alingsås HK F16

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Till spelschemat >> Länk till annan webbplats.

Biljettinformation >>

Publicerad: 2023-05-04

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!