Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Lagpresentation: Rosendals IK P18

"Det ska bli en spännande utmaning att tampas med de bästa lagen i Sverige i åldersklassen"

Vad heter ert lag?
Rosendals IK

Grattis, ni är klara för Gjensidige USM:s finalspel! Hur känns det?
Det känns såklart jätteroligt, det ska bli en spännande utmaning att tampas med de bästa lagen i Sverige i åldersklassen. Framförallt är det roligt för killarna och det är ett gäng som fick finalspelet inställt pga Covid så det är lite extra roligt för dem att de äntligen ska få uppleva det.

Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
Det var en härlig urladdning och blandade känslor av glädje, lättnad och trötthet i segerringen efter att vi slog Malmö i sista matchen.

Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
Förväntningarna är att det ska bli en häftig upplevelse och att vi ska göra allt vi kan som individer och grupp för att kunna ta oss så långt som möjligt. Det gäller att hitta en bra balans mellan taggning och att kunna vara lugn i de avgörande momenten. Vi vet att vi har chans mot alla lag om vi kan prestera på topp men det krävs också maxprestationer för att nå en semifinal och där brukar man ju säga att allt kan hända….

Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
Steg 1 gick ganska så enkelt medan det i steg 3 i stora perioder var krampaktigt spel och det kändes som att många spelare kände en press att gå vidare. Vi lyckades vinna gruppen tillslut och väl i steg 4 visste vi att vi behövde spela på topp i alla matcher. På förhand visste vi att matchen mot Lugi skulle bli en nyckelmatch och när vi väl lyckades vinna den kändes det så gott som klart.

När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se? Berätta lite mer om ert lag.
Vi är ett stort och ganska så tungt lag att möta med mycket fighting spirit som vill spela ett tufft och fysiskt försvarsspel och som är svårstoppade i vår andrafas. Vi vet att motståndarna kommer att lägga stort fokus på vissa av våra spelare och då gäller det att andra spelare vågar ta ansvar så vi kan få ett bra kollektivt anfallsspel. Vi har också kunnat träna ihop på ett annat sätt de senaste veckorna så förhoppningsvis ska vi vara lite mer samspelta än var vi har kunnat vara i tidigare steg.

//Daniel Westerberg

Läs fler lagpresentationer >>

Följ Gjensidige USM inför och under finalspelet

Ladda ner appen SWE Handboll för livescore och senaste nytt inför och under finalspelet.

Se matcherna live. Eller när du vill. Handboll play sänder alla matcher. Läs mer här >> Länk till annan webbplats.

Följ Gjensidige USM på Instagram - @usmhandboll

All information finns också på Gjensidige USM:s egen sida >>

Till spelschemat >> Länk till annan webbplats.

Biljettinformation >>

Publicerad: 2023-05-04

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!