Gå till innehåll

Tidigare projekt

Handbolls-EM 2020

I ett samverkansprojekt mellan Handbolls-EM 2020 AB, Stockholms Stad, Svenska Handbollsförbundet och Handbollsförbundet Öst inför Handbolls-EM 2020, har Hand the Ball genomfört verksamhet och aktiviteter i 6 skolor i Stockholms stad. Projektet har varit finansierat under hela perioden HT 2018-VT 2020 och har som syfte att bidra till mer rörelse och aktivitet hos barn i låg och mellanstadiet.

Järvaområdet

Handbollsförbundet Öst har driver ett projekt i Järvaområdet med finasiering av och samverkan med RF-SISU Stockholm. Inom ramen för projektet ingick att nå nya målgrupper och utveckla två handbollsektioner i de idrottsföreningar som finns i Järva. Hand the ball används som verktyg för att introducera de nya målgrupperna att börja spela handboll. Det ingår även att arrangera två Let´s Play turnerningar, en på höstlovet 2020 och en på sportlovet 2021. Projektet sträcker sig fram till juni 2021.

Hand the Ball

Hand the ball Sverige har bedrivit verksamhet i Hjulstaskolan som ett pilotprojekt sedan våren 2017 och har i och med ”Projekt 2020” vidareutvecklat verksamheten till fler skolor. Däribland Elinsborgsskolan och Enbackaskolan i Tensta samt Husbygårdsskolan i Husby. I projektet har det utbildats Hand The Ball instruktörer enligt detta material men även fritidsledare och annan skolpersonal genomgår utbildning för att på så sätt göra dessa till medägare av processen.

Lilla VM

VM i handboll är ett av världens största idrottsevenemang med 32 deltagande länder som genomfördes under januari 2023 i Sverige och Polen. Slutspel och final spelades i Stockholm på Tele2 Arena den 25-29 januari 2023. Arrangören hadde tillsammans med Stockholms stad ett starkt fokus på socialt hållbart arbete inför, under och efter mästerskapen. Handbollförbundet Öst har fick uppdraget att jobba med några särskilda insatser, varav Lilla VM är en.
Som en del i arbetet med social hållbarhet i samband med handbolls-VM gav vi möjlighet för elever i grundskolor i Stockholms stad möjligheten att delta i prova-på aktiviteterna Hand the Ball och Lilla VM.
Aktiviteterna genomfördes i syfte att inspirera till rörelse med förhoppningen om en fortsatt hälsosam livsstil och kanske också intresse för att spela handboll. Aktiviteterna genomfördes i nära samarbete med lokala
handbollsföreningar.
Under aktivitetsdagen fick eleverna på ett lekfullt och inspirerande sätt prova på att skjuta, studsa och spela handboll, och mycket mer. Handbollsaktiviteterna är anpassade så att alla kan delta utifrån sina
förutsättningar och det är kostnadsfritt för skolan och eleverna.

Publicerad: 2022-10-28

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Författare:

Email: