Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Omgång 2 i Handboll Öst

Lottningen är klar inför andra omgången i ATG Svenska cupen 2024-2025.

Under våren 2024 spelas omgång 1-3 i ATG Svenska cupen. De 22 högst rangordnade av de anmälda lagen är direktkvalificerade till gruppspelet som spelas i augusti 2024. Resterande lag deltar i omgång 1-3 administrerade av distriktsförbunden.

Från Handbollförbundet Öst (HF Öst) har 12 damlag och 20 herrlag anmält sig, varav tre damlag och tre herrlag placerat sig bland de högst 22 rakande i landet. Det innebär att i omgång 1-3 innehåller 9 damlag och 17 herrlag.

Upplägg omgång 1-3
Omgång 1-3 spelas med separata spelperioder mellan 8 jan - 19 maj 2023. Upplägget följer tävlingsreglementet för ATG Svenska cupen 2024-2025. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De två högst rakande lagen i Handbollförbundet Öst som inte plancerade sig bland topp 22 i Sverige är direktkvalificerade till omgång 3 på både dam och herrsidan.

Omgång 1 och 2 spelas med rak utslagning i en avgörande match. Rangordning av lagen sker utifrån serienivå för lagen under den pågående säsongen. Lag från lägre division har fördel av hemmaplan. Om lagen kommer från samma division avgör lottning vilket lag som spelar hemma. Om vidarespel sker inom omgång 1 och 2 kommer det att vara låst i ett träd, vilket innebär att om ett lägre rangordnat lag slår ut ett högre så övertar det även det högre rangordnade lagets eventuella fördel i lottningen. Överflyttningen av lag från omgång 1 och 2 sker dock inte i ett låst träd. Lag som tar sig vidare från omgång 1 rangordnas utifrån de principer som anges i tävlingsreglementet.

Omgång 1 (enkelmöte) FÄRDIGSPELAT
Spelas 8 jan - 28 jan (om fler matcher finns inom samma omgång, är spelperioden uppdelad utifrån de två rundorna)
Lägst rankat lag spelar hemma.

Omgång 2 (enkelmöte)
Spelas 5 feb - 10 mars (om fler matcher finns inom samma omgång, är spelperioden uppdelad utifrån de två rundorna) Det vill säga att runda 1 spelas mellan 5 feb-18 feb och runda 2 spelas mellan 19 feb-10 mars.
Lägst rankat lag spelar hemma.

Omgång 3 (dubbelmöte, sammanlagt resultat över 2 matcher)
Spelas 1 maj - 19 maj.
Omgång 3 spelas i bäst av två enligt modifierad Europacupmodell (se § 2:9 i SHF:s tävlingshandbok Öppnas i nytt fönster.) Rangordning av lagen görs utifrån placering det avslutade seriespelet för säsongen. Lägst rankat lag börjar på hemmaplan i omgång 3.

Aktuella matcher och resultat för ATG Svenska cupens hittar ni via Profixio. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om ATG Svenska cupen Öppnas i nytt fönster.

Intressant? Dela gärna!