Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Rekommendationer vid matchreferat

Rekommendationer gällande matchreferat på sociala medier och hemsidor.

Det är vanligt förekommande att skriva ett par rader i lagets sociala medier eller föreningens hemsida om spelade matcher och genomförda cuper. Något vi gärna uppmuntrar, det engagerar och gör handbollen ännu mer levande och glädjerik.

Tänk dock på att ert kontot på sociala medier kan följans av motståndare, domare och andra personer inom handbollsfamiljen och att er hemsida ofta ligger offentlig på Internet. Med tanke på det ser vi gärna att ni tänker på nedanstående riktlinjer.

Matchreferat:

  • Det är inte tillåtet att göra tabeller i de serier som är tabellösa. Vissa
    leverantörer av hemsidor ex. laget.se har en funktion som gör att om man lägger in resultatet på matchen så skapas automatiskt en tabell, något som kan vara bra att tänka på.

  • Skriv inte ut resultat i de serier som inte redovisar resultat. Istället kan du skriva t.ex. ”Vi gjorde många snygga mål”, ”Tyvärr rullade det in ett och annat mål bakåt”. Låt matchreferatet handla om dina spelares prestationer.

  • Kan du inte skriva något positivt/glädjande om motståndarna undvik att skriva något om dem överhuvudtaget.

  • Kan du inte skriva något positivt/glädjande om domaren undvik att skriva något om domaren överhuvudtaget.

  • Givetvis använder du alltid ett vårdat språk.

Bilder:

  • Bilder där det går att identifiera individer bör undvikas, se nedan.

  • Vill du publicera bilder gör då det på det egna laget, du vet ju om någon har skyddade identitet eller av andra skäl inte vill synas offentligt. All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person och bl.a. publiceras på internet regleras av (GDPR). Detta gäller också bilder där individer kan identifieras. Idag har många skyddade identiteter av olika skäl!

Du är ansvarig för all information som Du lägger upp. Ansvaret gäller också för att det du lägger upp inte är olagligt, stötande, kränkande, rasistiskt eller på annat sätt olämpligt eller kan upplevas trakasserande.

Publicerad: 2024-02-20

Senast uppdaterad: 2024-02-20

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!